Teknoloji

Twitter Blue’nun abone sayısı ortaya çıktı

twitter blue

Twitter‘ın gelir kaynaklarını artırmak isteyen Elon Musk’ın bunun için Twitter Blue aboneliğini biraz daha dikkat çekici hâle getirmesi gerekiyor. The Information’ın haberine göre, ocak ayının ortası itibarıyla ABD’deki Blue abone sayısı sadece 180 bin seviyesinde. Bu sayı, mikro blog servisinin aylık aktif abone sayısının sadece yüzde 0.2 kısmına tekabül ediyor.

The Information’ın söz konusu bilgiye bir şirket içi bilgiyle ulaştığı belirtildi. Söz konusu belge, Twitter’a para ödeyen kullanıcıların yüzde 62’sinin de ABD’de olduğunu gösteriyor. Bu da dünya genelindeki Blue abonesi sayısının 260 bin olduğu anlamına geliyor.

Blue’ya web üzerinden abone olanlar ayda 8 dolar, iOS veya Android üzerinden abone olanlar ise ayda 11 dolar ödüyor. Bir Blue abonesi Twitter’a 8 dolar kazandırıyor. Mevcut abone sayısına bakıldığında Twitter’ın yıllık gelirin sadece 27.8 milyon dolar seviyesinde olacağı anlaşılıyor. Bu noktada şirketin Blue’yu aralık ayının ortalarında yeniden kullanıma sunduğunu belirtmekte fayda var. 8 dolarlık Blue paketi ilk olarak kasım ayında duyurulmuş ancak bundan kısa bir süre sonra yaşanan sorunlarla birlikte servis geri çekilmişti.

Elon Musk bir süre önce Twitter çalışanlarına şirketin gelirlerinin yarısının aboneliklerden gelmesini istediğini belirtmişti. Musk’ın Twitter’ı satın alırken kullandığı krediler nedeniyle şirketin her yıl 1 milyar dolardan fazla borç ödemesi gerekiyor. Şirketin 2023 yılındaki gelir hedefi ise Musk tarafından 3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Twitter Blue abone sayısının ciddi anlamda artması gerekiyor

Twitter Blue aboneliklerinin gelirlerin yarısını oluşturması için servisin kullanıcı sayısının ciddi anlamda artması gerekiyor. Mikro blog servisinin tamamen reklamsız deneyim için daha fazla ücret alacağı bir paket sunmayı planladığı da söylentiler arasında yer alıyor. Mikro blog servisinin altın renkli rozet için şirketlerden 1000 dolar talep etmeyi planladığı da gündeme gelen bir diğer iddia.

İLGİLİ HABERLER