Teknoloji

tvOS 9.1 Siri’ye Apple Music’i kontrol edebilme imkanı verecek

Yeni Apple TV ile Apple Music keyfini yaşamak mümkün. Ancak şirketin dördüncü nesil Apple TV’de en önemli satış noktalarından biri olarak gösterdiği dijital asistan Siri’nin bu keyfe katkısı bulunmuyor. Ancak tvOS 9.0.1 ile birlikte dağıtımına başlanan tvOS 9.1 beta sürümü, Siri’nin Apple TV’deki etki alanını genişleteceğini ve Apple Music ile ilgili istekleri yerine getirebileceğini ortaya koyuyor.

tvOS 9.1 ile Apple TV sahipleri Siri’den Apple Music’te bir şarkıcıyı aramasını veya oluşturdukları listeleri çalmaya başlamasını isteyebilecekler. Apple Music’in canlı radyo istasyonu Beats 1’ı dinlemek isteyenler de taleplerini Siri’ye iletebilecek.

Apple Music için Siri desteği tvOS 9.1’in beta sürümüyle sunulsa da, desteğin mevcut hâliyle de geniş kapsamlı kullanıma uygun olduğu belirtiliyor. Beta sürümüne erişebilenler, Siri’nin kafası çok karıştırılmadığı sürece Apple Music’te doğru sonuçları listeleyebildiğini dile getirdi.

Apple’ın tvOS 9.1’in nihai sürümünü ne zaman yayınlayacağı henüz bilinmiyor. Dolayısıyla yeni Apple TV sahiplerinin ne zamandan itibaren Apple Music’i sesle kontrol edebileceklerini söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER