Teknoloji

tvOS için yeni Remote uygulaması geliyor

tvos
tvos
Görsel: The Verge

Apple TV’nin geleceğinin uygulamalarda olduğuna inanıyor, Apple TV ve tvOS de bu gelecekte önemli bir yer edinmek için yeni nitelikler ve yetenekler kazanıyor. Apple yöneticisi Eddy Cue, Apple TV ve tvOS ile ilgili yenilikleri paylaştı. Cue’nun belirttiğine göre ABD’de 1300’ün üzerinde video kanalı Apple TV üzerinden yayın yapıyor. Sadece yedi ayda 6 binden fazla yerel tvOS uygulaması çıktı.

Apple TV için yeni bir uzaktan kumanda uygulaması çıkıyor. Kullanıcılardan Siri uzaktan kumandasının işlevlerini iPhone’dan da yerine getirmek istediklerine dair geri bildirimler alan Apple, Remote uygulamasını yenileyerek bunu gerçekleştiriyor. Dokunmatik alan, Siri ile sesli kontrol, oyunlar için kontroller ve klavye ile yazı girişi yeni Remote uygulamasının başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

tvos remote
Görsel: The Verge

tvOS’in en büyük yeniliklerinden bir tanesi olan Siri ise, 650 binin üzerinde film ve dizi üzerinde arama yapıyor. Şimdi Siri ile arama yapılabilecek kanallar arasına YouTube da ekleniyor. Live Tune-In olarak adlandırılan yeni bir özellik sayesinde canlı TV kanalları arasında hızlı geçiş yapılabilecek. Live Tune-In özelliği Apple TV’nin yanında iPad’de de bulunacak. ABD’de Disney, CBS, ESPN gibi TV kanalları bu özelliği destekleyecek. Apple TV’de en zahmetli işlerden bir tanesi kullanıcı girişi gerçekleştirmek. Apple Tekil kullanıcı girişi olarak Türkçeleştirebileceğimiz yeni özellik sayesinde TV yayın şebekelerine tek seferde giriş yapma imkanı sunacak.

Otomatik indirmeler de tvOS’in önemli yeniliklerinden bir tanesi olacak. Kullanıcının iPhone’una indirdiği bir uygulama otomatik olarak Apple TV’sinde de görünecek.

Apple TV’ye bu yenilikler sonbaharda yayınlanacak güncellemeyle birlikte gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER