Manşetler

Apple HomePod ve Apple TV’yi birleştirmeye hazırlanıyor

apple tv homepod

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple ürünleriyle ilgili verdiği isabetli haberlerle tanınıyor. Ünlü gazeteciye göre, Cupertino merkezli şirket şu sıralarda ilginç bir ürün üstünde çalışıyor. Bu cihazın tvOS ile çalışan kameralı bir ev hoparlörü olduğu söyleniyor. Kısacası HomePod ve Apple TV birleşiyor ve sisteme bir de FaceTime kamera ekleniyor.

Biraz düşünüldüğünde bu cihazın Apple için mantıklı br tercih olduğu söylenebilir. Bir taraftan televizyonu akıllı hâle getiren, bir yandan kamerasıyla büyük ekranda görüntülü görüşme yapmayı sağlayan ve üstüne güçlü bir hoparlör performansı veren bir cihaz, başta teknoloji meraklıları olmak üzere pek çok kişinin ağzının suyunu akıtabilir. Kısacası düşündükçe Apple’ın böyle bir cihaz çıkarması çok daha anlaşılır hâle geliyor.

Mark Gurman’a göre, bu “kombinasyon ürünü” Apple’ın “oturma odası” planının merkezinde yer alabilir. HomePod mini‘nin ise diğer odalara yayılan tamamlayıcı bir ürün olması öngörülüyor.

Apple’ın HomePod mini’nin yeni versiyonunu da önümüzdeki dönemde çıkarabileceği söyleniyor. Üretimi ve satışı sonlandırılan HomePod’un yeni versiyonu ise beklenmiyor. Bu cihazın bayrağını bahsi geçen hibrit ürünün devralması muhtemel görünüyor.

HomePod ve Apple TV’yi kameranın da eklenmesiyle birleştirecek bu cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER