Teknoloji

Türkiye PC pazarının lideri olan Lenovo’nun yakın gelecekteki planları

lenovo pc

Geçtiğimiz günlerde hem IDC hem de Gartner tarafından açıklanan rakamlarda ortak olan bir nokta vardı. O da Lenovo’nun küresel PC pazarının lideri olduğuydu. Üstelik şirket, liderliğini korurken pazar payını da en çok artıran üretici olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Türkiye PC pazarındaki durum da farksız sayılmaz. Şirketin paylaştığı GfK sonuçlarına göre, Türkiye’de yüzde 26,1’lik pazar payıyla zirvede yer alıyor. Oyun kategorisinde de yüzde 23,1’lik pay ile lider konumda bulunuyor.

IDC’nin ikinci çeyrek rakamlarına göre, toplam PC pazarı dünyada 64,9 milyon adet hacme sahip. Lenovo ise dünya PC pazarında yüzde 25,1 ile birinci sırada bulunuyor. Bu sonuçlara göre ikinci çeyrekte dünya da dört bilgisayardan biri Lenovo oldu.

Türkiye’de, GfK’nın 2019 ilk yarı sonuçlarına baktığımızda da, Lenovo’nun yüzde 26,1 pazar payı ile ilk sırada geldiğini görüyoruz. Şirketin Legion serisi oyun bilgisayarları da yükselişini sürdürüyor. Bir önceki yıla göre yüzde 5,1 artış gösteren bu seri sayesinde Lenovo, yüzde 23,1 pazar payı ile oyun pazarının lideri oldu.

lenovo türkiye

Lenovo’nun yakın gelecekteki Türkiye planları

Lenovo’nun geçen yıl İstanbul’da Vodafone Park’ın içinde açmış olduğu Game On oyun ve etkinlik merkezi, açıldığından bu yana 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Lenovo, ikinci bir Game On açmanın planlarını yapıyor, ancak nereye açacağına henüz karar vermiş değil. Bu arada Anadolu’da birçok farklı şehirden ve üniversiteden de benzer merkezlerin açılmasına yönelik talepler geliyormuş. Üstelik bunlar içinde üzerinde ciddi şekilde hazırlanmış planlara sahip talepler de mevcut. Lenovo, şimdilik gezici bir Game On oluşturup Anadolu’yu dolaşmayı ve insanları bu konseptle tanıştırmayı hedefliyor.

Öte yandan şirket, Türkiye’nin ekonomik gelişimine yönelik ciddi çalışmalar yapıyor. İnsanların akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanım alışkanlıklarına yönelik araştırma çalışmaları yapan şirket, buna göre ilerideki yatırımlarını yönlendirmeyi planlıyor. Üstelik şirket, yaptığı çalışmanın sonuçlarını da ilerleyen haftalarda kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor.

Son olarak 2020 yılında Lenovo’nun hayata geçirmeyi planladığı katlanabilir ekranlı bilgisayar konsepti Lenovo Türkiye yönetiminin de ilgisini çekiyor. Geçtiğimiz aylarda gösterilen konsept ürün, 13 inç civarında büyüklüğe sahip bir ekranın ikiye katlanarak dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını öngörüyordu. Ekranın bir kısmı klavye, diğeri de klasik ekran gibi kullanılabiliyordu. Lenovo Türkiye, bu konseptin ürüne dönüşmesiyle birlikte, 2020 yılında bu ürünü Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER