BilimManşetler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakası görüldü

coronavirus tedavisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünya çapında hızlı şekilde yayılan koronavirüs, şimdiye kadar ülkemizi etkilememişti. Türkiye’de resmi bir koronavirüs vakasına rastlanmamıştı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde yaptığı açıklamalarla salgının Türkiye’de görülebileceği ihtimaline dikkat çekmişti. Salı günkü açıklamasında ise bunun an meselesi olduğunu kaydetmişti. Gece saatlerinde bir açıklama yapan Fahrettin Koca, bir hastada koronavirüse rastlandığını doğruladı.

Koca, hastanın erkek olduğunu, genel durumunun iyi olduğunu, aile bireylerinin ve yakın çevresindeki herkesin gözetim altına alındığını kaydetti. Hastanın koronavirüse Avrupa seyahatinde yakalandığını da sözlerine ekledi. Koca, hasta mahremiyetini korumak amacıyla bilgilerinin paylaşılmayacağını belirtti. Tanının erken konulduğunu, virüsün başkalarına bulaşmış olması hâlinde bile bunun sınırlı kalacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı, virüs salgınına dair önlemlerin önceden alındığını, tedavi için görevli olacak hastanelerin önceden hazırlandığını kaydetti. Bununla birlikte vatandaşlara mecbur kalmadıkça yurt dışı seyahatine çıkmamalarını, çıkmaları durumunda ise kendilerini 14 gün boyunca karantina altına almalarını tavsiye etti. Kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Koca, koronavirüsün alınacak tedbirlerden daha güçlü olmadığını, karantina alınmış bir hastanın toplumu tehdit edemeyeceğini de dile getirdi. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER