Teknoloji

Turkcell T50 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de akıllı telefon kullanımını artırmayı ve yaygınlaştırma adına çıkardığı T serisi cihazlarla önemli bir kitleye ulaşan Turkcell, bu serinin en yeni üyesi T50’yi bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği etkinlikle resmen duyurdu. Etkinlik yeri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin seçilmesi kulağa biraz şaşırtıcı gelse de, bu tercihin arkasında özel bir durum yatıyor. T50’ye 4G LTE bağlantı özelliği ekleyen şirket, halihazırda KKTC’de Turkcell Kuzey Kıbrıs ile 4G beta testlerini yürüttüğü için lansmanı da bu ülkede gerçekleştirdi.

turkcell-t50-1

4G bağlantısıyla gerçekleştirilen ilk hız testlerinde T50’nin 130 ila 140 Mbps arasında indirme hızlarına eriştiği görülüyor. Bu durum telefondan ziyade işin şebeke kısmıyla bağlantılı olsa da, kullanıcıların bu hızları görebileceği bir telefonun bir Türk markası tarafından tasarlanması önem taşıyor.

turkcell-t50-2

142.3 x 70.4 x 7.8 mm. boyutlarına sahip olan Turkcell T50, tartıda 130.4 gram çekiyor. Oldukça ince ve hafif bir kasaya sahip olan akıllı telefon, 5 inç’lik ekranına rağmen elde bir ağırlık hissi yaratmıyor. Dolayısıyla T50’ye ağırlık gibi sebeplerden dolayı mesafeli yaklaşmak anlamını yitiriyor. 5 inç’lik ekrana rağmen kullanıcıların ekran üzerinde diledikleri noktaya ulaşmasında sıkıntı yaşanmıyor. Özellikle ana ekranlarda ikonlar merkezi bir biçimde konumlandırılmış.

turkcell-t50-4

Turkcell’in geçtiğimiz günlerde T40’a eklediği kolay kullanım arayüzü T50’de de bulunuyor. Bu sefer telefonun genel arayüzü içine yerleştirilen bu özel arayüz aracılığıyla kullanıcılar sık konuştukları arkadaşlarına, sıklıkla kullandıkları uygulamalara, takvime, fotoğraflarına hızlı biçimde erişebiliyor. Özellikle akıllı telefonları ”karmaşık” bulan kullanıcılar için bu arayüzün fazlasıyla kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

turkcell-t50-5

T50 menüsünde dikkat çeken bir diğer unsur ise kurulum yöneticisi. Bu yöneticide akıllı telefon sahiplerinin en çok kullandığı uygulamalar kategorilerine göre çeşitli paketlerde toplanmış. T50 sahipleri telefonlarına uygulamaları birer birer indirerek vakit kaybetmek yerine kısa yoldan birden fazla uygulamaya erişebiliyor. Burada uygulamalar sosyal medya, oyun, vb. paketlere ayrılıyor.

turkcell-t50-6

Turkcell’in T50’yle birlikte tanıttığı egzersiz bilekliği T-Fit, bir T50 aksesuarı olarak lanse edilse de, diğer akıllı telefonlarla da eşlenebiliyor. Bileğe takıldıktan sonra küçük bir döndürme hareketiyle T-Fit aktif hâle geliyor ve ekranı uyanıyor. Ekrana dokunulduğu zaman T-Fit’in ölçüm yaptığı farklı kategoriler ve saat arasında geçiş yapılabiliyor.

turkcell-t-fit-1

Turkcell’in T50 ile sunduğu bir diğer aksesuar grubu ise özel kılıflar. Kullanıcılarına T50 ile birlikte üç farklı renkte hazırlanmış kılıflar öneren Turkcell, dileyenlere kendi kılıflarını tasarlama imkanını da veriyor. Tamamen kullanıcı zevkine ve tercihine göre hazırlanacak bu kılıfıların tasarımı Turkcell’in internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

turkcell-t50-kilif

699 TL’lik T50 ve 110 TL’lik T-Fit, haziran ayının sonu itibarıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER