İncelemeler

Turkcell T50 İncelemesi

turkcell-t50-inceleme-00021

Turkcell’in T serisi her geçen nesil üyesiyle birlikte gelişmeye, daha iyi özellikler kazanmaya devam ediyor. Turkcell’in mühendisleri tarafından geliştirilen ve üretiminin bir kısmı Türkiye’de gerçekleştirilen Turkcell T40’ın arkasından gelen yeni akıllı telefon Turkcell T50 büyük bir sıçrama olarak nitelendirilebilir. 5 inç 720p ekran, dört çekirdekli işlemci, 13 megapiksel arka kamera ve 4G LTE desteği gibi başlıca teknik özellikler barındıran Turkcell T50, giriş seviyesinden çok orta segmente mensup bir Android telefon olma özelliği taşıyor. 699 TL gibi uygun bir fiyatla tüketicilere ulaşan Turkcell T50 ile ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Video İnceleme

İnceleme Başlıkları:
DonanımYazılımPerformans ve BataryaKameraMultimedyaSonuç

Donanım

Turkcell T50 sadece teknik özellikleriyle değil, tasarımıyla da önceki T serisi telefonlara göre büyük bir aşama kaydetmiş gibi görünüyor. Yine plastikten üretilen bu telefon siyah rengin ağırlığını yansıtmakta başarılı oluyor. İnce gövdesi, alt ve üst kenarların yuvarlatılması, arka yüzü kaplayan desenli yapı Turkcell T50’nin daha ilk bakışta giriş seviyesi bir telefon olmadığını gösteriyor. 142.3 x 70.4 x 7.8 mm.’lik boyutlara sahip olan Turkcell T50’nin incelik konusunda ne kadar ileri gittiği, amiral gemisi Android telefonlarıyla boy ölçüştüğü görülüyor. Gerçekten, Turkcell T50 bu boyutları sayesinde elde rahatlıkla tutuluyor ve kullanılıyor. Sadece tek elle de telefonu büyük oranda kontrol etmek mümkün oluyor. 130.4 gr. ağırlığa sahip olan Turkcell T50’nin plastikten yapılmış olması bu noktada büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor. Ağırlığın hacme düzgün şekilde dağılmasının da etkisiyle bu telefon epey hafif hissediliyor.

turkcell-t50-inceleme-00004

Ne var ki, telefonun plastik yüzeyi çiziklere karşı pek dayanıklı değil. Telefonu kullandığımız 10 günlük kısa süre içinde bile arka yüzde ve kenarlarda hafif çizikler gözlemledik. Neyse ki, ön yüzü hemen hemen tamamen kaplayan ekran camı çizilmelere karşı dayanıklı görünüyor. Eğer çiziklerden korumak sizin için önemliyse, Turkcell T50’yle birlikte bir tane kılıf almanız yerinde olacaktır. Bu arada Turkcell’in T50 ile birlikte lale ve nazar boncuğu tasarımlı kılıfları ve kapaklı koruyucu kılıfı da sunduğunu belirtelim. Ayrıca isteyen kullanıcılar Turkcell’in web sitesi üzerinden kendi kılıflarını da tasarlama imkanına sahip.

turkcell-t50-inceleme-00020

Turkcell T50’nin kullanıcıları en fazla memnun edecek noktalarından bir tanesi ekranı. 5 inç ekran 1280 x 720 piksel çözünürlük desteği sunuyor. Bu, 250 ila 300 ppi arasında bir piksel yoğunluğuna denk geliyor. Ekrana yakından bakarsanız pikselleri ancak farkedebiliyorsunuz. Bu ekran Full HD ekranlar kadar olmasa da, Turkcell T50 sahiplerini fazlasıyla memnun edecek derecede keskinliğe sahip. Öte yandan siyah renk derinliği de yeteri kadar yüksek. Ekran kapalıyken baktığınızda bile onu zar zor farkediyorsunuz. Ekran açık olduğunda da siyah renk derinliğinin yüksek olması sayesinde daha yüksek kontrastlı ve doğal görünen görüntüler elde etmek mümkün oluyor. Geniş görüş açılarına sahip olan ekranın parlaklığı da memnun edici seviyede. Her ne kadar ön yüzü kaplayan camın yansıtma oranı biraz yüksek olsa da, Turkcell T50’nin ekranı güneş ışığı altında da kullanmaya izin verecek derecede parlaklığı sunuyor.

turkcell-t50-inceleme-00001

T50’nin önünde herhangi bir fiziksel tuş yok. Yani ekranın altında fiziksel navigasyon tuşları görmüyoruz. Üstte ise ahize hoparlörü ve ön kamera yer alıyor. Ekranın etrafını çevreleyen çerçevenin mümkün olabildiği kadar dar tutulduğunu görüyoruz ki, bu da Turkcell T50’nin ergonomik bir telefon olmasına büyük katkıda bulunuyor.

turkcell-t50-inceleme-00008

Telefonun sağ kenarında yukarıdan aşağı doğru ses ve güç tuşlarını görüyoruz. Tuşlar yeteri kadar yumuşak ve derin, ayrıca dokulu yüzeyleri sayesinde el yordamıyla da rahatlıkla bulunabiliyor. Konumlandırmaları da iyi yapılmış, böylelikle telefonu elde tutarken tuşlara erişmek için hareket ettirmenize gerek kalmıyor. Sol kenarda microSIM kart yuvasını görüyoruz. T50’nin kutusundan çıkan bir iğne yardımıyla SIM kart tepsisi yerinden çıkarılıyor, tıpkı iPhone’larda ve HTC One modellerinde olduğu gibi. Üst kenarda microUSB portu yer alırken altta da 3.5 mm. kulaklık jakı ve mikrofonu görüyoruz.

turkcell-t50-inceleme-00007

Turkcell T50 tek parça telefon değil, yine de kullanıcılar herhangi bir parçasını yerinden çıkaramıyor. Anlayacağınız telefonda yerinden çıkarılabilen bir arka kapak, vs. bulunmuyor. Bu da pilin sabit olduğu ve değiştirilemeyeceği anlamına geliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, arka yüzün zikzaklı dokusu telefona ayrı bir hava katıyor. Holografik nitelikteki bu desen ışığa tutulduğunda Turkcell T50’nin daha hoş görünmesini sağlıyor. Ne var ki, bu plastik yüzey çizilmelere karşı aşırı hassas. Bir süre sonra arka yüzeyde çiziklerin olduğunu görebilirsiniz.

turkcell-t50-inceleme-00018

13 megapiksel arka kamera arkadan bakıldığında sol üst köşede olacak şekilde yerleştirilmiş. Bunun altında da flaş bulunuyor. Flaşın yanında da ikinci mikrofon dikkat çekiyor. Turkcell, logosunu T50’nin arkasına eklemeyi ihmal etmemiş. Logoyla aynı hizada, aşağı doğru T50 yazısını görüyoruz. Bu yazının hemen yakınında hoparlör yer alırken, hoparlörün yanına eklenen küçük topuz dikkatlerden kaçmıyor. Tahmin ediyoruz ki, bu küçük ayrıntı telefon bir yüzeye konulduğunda hoparlörün sesi dışarı aktarması için yeteri kadar alan yaratmak amacıyla eklendi.

Turkcell T50’nin içinde 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon MSM8926 yongaset, Adreno 305 GPU yer alıyor. Yaklaşık 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza içeren T50’de microSD kart yuvasının bulunmaması, depolama için hareket edecek fazla alanın olmadığını gösteriyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi standart kablosuz bağlantı destekleri de Turkcell T50’nin teknik özellikler listesinde yer alıyor.

turkcell-t50-inceleme-00019

T50’nin tanıtımı sırasında en fazla dikkat çekilen ayrıntılardan bir tanesi bu telefonun 4G LTE desteğine sahip olması ve bir mobil operatör markalı telefon olması açısından kendi segmentinde bir ilk olmasıydı. Henüz Türkiye’de 4G şebekeleri faaliyete geçmedi ve 2015 sonlarından önce de faaliyete geçmesi beklenmiyor. Yine de, Turkcell bu telefona 4G LTE desteğini ekleyerek en azından gelecek vizyonunu sergilemek istemiş olmalı. 150 Mbps’ye varan hızlarda LTE desteği sunan Turkcell T50, 4G şebekeleri faaliyete geçtiğinde kullanıcılarına hızlı internet bağlantısı sunmak için hazır şekilde bekliyor olacaktır. Ayrıca yurt dışına çıkanlar Turkcell T50’yi uygun bir SIM kart ve hatla 4G ağlarında kullanma fırsatı elde edecektir.

LTE şebekeleri faaliyete geçinceye kadar Turkcell T50 kullanıcıları 3.5G ile idare edecek. Telefon çift taşıyıcılı DC-HSDPA teknolojisini destekliyor, böylelikle teoride 43.2 Mbps’ye kadar indirme hızlarına ulaşabiliyor. Turkcell’in 3G şebekesinin kapsama alanı ve sunduğu yüksek hızlar Turkcell T50’nin en büyük avantajlarından bir tanesini oluşturuyor.

Galeri: Turkcell T50

 

Yazılım

Turkcell T50’nin memnun edici bir diğer unsuru da Android’in şu anki en son ana sürümü olan Android 4.4 KitKat ile yüklü olarak gelmesi. Daha özel konuşacak olursak, telefonda 4.4.2 sürümü çalışıyor. Bu, Turkcell T50 sahiplerinin Android ekosistemindeki son yeniliklerin ve özelliklerin hemen hepsinden yararlanabildiği anlamına geliyor.

turkcell-t50-inceleme-ana-ekran-180714

Turkcell Android’in ham kullanıcı arayüzüne fazla müdahalede bulunmamış. Sadece kilit ekranında çeşitli özelleştirmeler ve eklentiler; özelleştirilmiş duvar kağıtları ve ön yüklü olarak sunulan Turkcell uygulamalarını görüyoruz. Ana ekrana eklenen Turkcell uygulama klasörü içinde Mobil Asistan, Müzik, Turkcell TV+, AppMarket, BiP, Hesabım, En Yakın, Akademi ve Fizy gibi Turkcell uygulamaları yer alıyor.

turkcell-t50-inceleme-kurulum-merkezi-180714

Daha önceki Turkcell Android telefonlarında gördüğümüz Kurulum Yöneticisi Turkcell T50’de de bulunuyor. Turkcell büyün uygulama ve servislerini T50’ye yükleyip onu şişirmek yerine, uygulamaları yükleme noktasında tercihi tüketicilere bırakıyor. Spor, Seyahat, Finans, Araçlar, Eğlence ve Turkcell gibi farklı başlıklar altında hem Turkcell’in hem de anlaşmalı üçüncü taraf sağlayıcıların uygulamaları paket hâlinde yer alıyor.

turkcell-t50-inceleme-appmarket-180714

Daha fazla uygulama yüklemek isteyenler için Google Play Store’un yanı sıra Turkcell’e ait olan AppMarket gibi bir uygulama kaynağı daha bulunuyor. Eğer Turkcell hattınızla 3G üzerinden bağlıysanız, AppMarket’e giriş için herhangi bir kimlik doğrulama işlemi yapılmıyor. Ancak Wi-Fi ile bağlantı kurduysanız, AppMarket’e girmeden önce Turkcell numara ve şifrenizle giriş yapmanız zorunlu. AppMarket içinde dikkate değer uygulamalar var, bakmanız tavsiye edilir.

turkcell-t50-inceleme-mobil-asistan-1-180714

Mobil Asistan ilk olarak MaxiPLUS5 ile ortaya çıkmıştı. Turkcell T50’de yer alan versiyon hem kullanıcı arayüzü hem de performans bakımından daha gelişmiş görünüyor. Cell-in adlı sesli asistan sizin sorduğunuz sorulara cevap veriyor; tıpkı Siri veya Google Asistan’da olduğu gibi. Mobil uygulamayı açarak işlem yapabileceğiniz gibi, ana ekrana yerleştirilen bileşeni de kullanarak soru sorabilir ve cevap alabilirsiniz. Cell-in hava durumu, en yakındaki eczane, hastane, sinema, lokanta gibi mekanların adreslerini verme, trafik durumunu öğrenme, piyasa bilgileri, Turkcell hattıyla ilgili bakiye, tarife, fatura detayları ve yurt dışı servis sorgulama işlemleri gibi noktalarda yardımcı oluyor. Turkcell hattıyla ilgili işlemler için T50’nin 3G üzerinden internete bağlanmış olması gerekiyor.

turkcell-t50-inceleme-mobil-asistan-2-180714

Ana ekranda yüklü olarak gelen Hesabım bileşeni sayesinde Turkcell hattınızın konuşma, internet ve SMS kullanımıyla ilgili detaylarını görebilirsiniz. TL veya paket yüklemek için kısayol da bu bileşen üzerinde yer alıyor.

turkcell-t50-inceleme-kartlar-180714

Turkcell T50’de Google’ın Gmail, Haritalar, Google+, Fotoğraflar, Hangouts, Chrome, YouTube gibi uygulamaları yüklü geliyor. Telefonda varsayılan internet tarayıcısı olarak Chrome kullanılıyor. Ofis işleri için Kingsoft Office yer alırken Turkcell için özelleştirilen SwiftKey sanal klavye uygulaması da Turkcell T50’nin varsayılan klavyesi için önemli bir alternatif oluşturuyor. Kelime tavsiyeleriyle ve parmağı klavyeden kaldırmadan sürükleyerek yazma fırsatı sunmasıyla dikkat çeken SwiftKey verimliliği artıracaktır. Flipboard, Onedio gibi uygulamaları da Turkcell T50’de yüklü olarak görüyoruz.

Galeri: Turkcell T50 Ekran Görüntüleri

Performans ve Batarya

Turkcell T50’de yer alan 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon MSM8925 yongaset, Adreno 305 GPU, 846 MB RAM şeklindeki donanım paketi bu telefonda orta seviyede bir kullanıcı deneyiminin sunulmasını sağlıyor. Genel olarak kullanıcı arayüzünde gezinirken Turkcell T50’nin hızlı olduğu izlenimini hissediyorsunuz. Ancak çeşitli arayüz geçişlerinde veya uygulama açılışlarında takılma veya bekleme de görülmüyor değil. Her ne olursa olsun, Turkcell T50 gibi, 699 TL’lik peşin fiyata sahip bir cihaz için bu performans fazlasıyla memnun edici olarak nitelendirilebilir.

turkcell-t50-inceleme-geekbench-3-180714

İnternet tarayıcısı Chrome hem mobil siteleri hem de masaüstü siteleri seri şekilde açıyor. SunSpider Benchmark testinden elde edilen 1540 ms’lik sonuç ortalamanın üzerinde. iPhone 5s gibi, Safari mobil internet tarayıcısı bir hayli gelişmiş ve işlemci gücü yüksek bir telefonun 500 ms. civarında sonuçlar aldığını karşılaştırma sağlaması amacıyla not edelim. Sonuçlarına güvendiğimiz bir başka popüler test olan AnTuTu’dan bu telefon 17474 puan elde etti. 2014 model amiral gemisi cihazlar bunun iki katı civarında sonuçlar elde ediyor. T50’nin puanıysa 2012’nin amiral gemisi telefonu Samsung Galaxy S3 ile aynı seviyelerde. 3DMark IceStorm Extreme’den de bu cihaz 5585 puan elde etmeyi başardı.

turkcell-t50-inceleme-antutu-benchmark-180714

Turkcell T50 iyi bir oyun keyfi yaşamak için yeterli bir cihaz gibi görünüyor. Telefona yüklediğimiz üst sınıf oyunlardan Asphalt 8: Airborne’u bu cihazda gayet düzgün şekilde oynamayı başardık. Turkcell T50’de bu oyun gayet akıcı, hareketle kontrol mükemmel olmasa da, tepkiselliği idare edilebilir seviyede.

Turkcell T50’de yer alan 2300 mAh kapasiteli batarya sabit, değiştirilemiyor. Performans noktasında bu pilin iyi bir grafik çizdiğini söylemek mümkün olabilir. Eğer telefonu çok sık kullanmazsanız, 3G ve Wi-Fi gibi kablosuz bağlantılar sürekli açık olsa da, 3-4 gün arası bir kullanım süresi yakalanabiliyor. Birkaç telefon görüşmesi, internette gezinme, fotoğraf çekimi gibi işlerin yer aldığı normal yoğunluklu bir kullanımda da bu telefon bir günü rahatlıkla çıkarır gibi görünüyor.

turkcell-t50-ekran-goruntuleri-00031

Qualcomm’un Snapdragon Battery Guru uygulaması Turkcell T50’de yüklü olarak geliyor. Bu uygulama sayesinde pil yönetimini biraz daha verimli şekilde yapabilirsiniz. Uygulama başlangıçta yaklaşık 4 gün arka planda çalışarak sizin cihazı kullanma stilinizi ve alışkanlıklarınızı öğreniyor. Bundan sonra da cihazda gerekli optimizasyonları yaparak pilin tek şarjla daha uzun süre çalışmasını sağlıyor.

Kamera

Kamera da Turkcell T50’nin kullanıcıları memnun edecek unsurlarından bir tanesi. Arkada yer alan 13 megapiksel kamera otomatik odak, LED flaş, gelişmiş HDR, entegre fotoğraf filtre efektleri, yüz güzelleştirme, gülümseme tanıma, panorama gibi özelliklere sahip. Önde yer alan 1.2 megapiksel kamera da bu özelliklerin bir kısmından yararlanıyor, özçekim fotoğraf meraklılarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

turkcell-t50-ekran-goruntuleri-00041

Fotoğraf ve video çekimleri için kullanılan Kamera uygulaması Turkcell’in özelleştirmelerini içeriyor. Fotoğraf ve video çekim tuşlarını aynı ekranda barındıran, böylelikle kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan bu uygulama ISO, pozlama, beyaz dengesi gibi ayarları da özelleştirme şansı veriyor. Denge terazisinin ekranda görünmesini sağlayarak fotoğraf veya video çekimleri sırasında Turkcell T50’yi düzgün tutup tutmadığınızı görebilirsiniz.

turkcell-t50-kamera-fotograflari-00007

Turkcell T50’nin arka kamerasıyla çekilen fotoğraflar genel olarak başarılı. Normal modda çekilen fotoğraflar detaylar açısından zengin, renk doğruluğu ve sıcaklığı da memnun edici seviyede. Gece çekimlerinde gürültü oranı yüksek değil, bu da daha temiz çekimlerin elde edilmesine olanak sağlıyor. Ancak düzgün gece manzaraları yakalamak istiyorsanız, Turkcell T50’yi mümkün olduğu kadar sabit tutmanız yerinde olacaktır. HDR modu sayesinde ışığın yeterli dağılmadığını düşündüğünüz sahnelerde çok daha güzel ve aydınlık sonuçlar elde edebilirsiniz.

Galeri: Turkcell T50 Kamerasından Fotoğraflar

Önde yer alan 2 megapiksel kameranın çözünürlüğü yüksek olmasa da, özçekim fotoğraflar için yeterli görünüyor. Gülümseme ve güzelleştirme modları ön kameranın işlevini artırıyor. Gülümseme modunu açıp çekim tuşuna bastıktan sonra yapmanız gereken tek şey gülümsemek. T50 gülümsediğinizi algıladığı an fotoğrafı çekiyor. Ancak bazı durumlarda hafif tebessüm etseniz bile fotoğrafınızı çekebiliyor, bu istenen bir durum olmasa gerek. Güzelleştirme modu da daha siz çekim yapmadan önce pürüzsüzleştirme uygulayarak sonucun nasıl olacağını görüyor. Güzelleştirme modu açıkken çektiğiniz özçekimlerde yüzünüzün ne kadar pürüzsüz, sivilcesiz, lekesiz olduğunu göreceksiniz.

Turkcell T40'ın ön kamerası Güzelleştirme moduyla yüzünüzdeki sivilce ve lekeleri örtüyor.
Turkcell T40’ın ön kamerası Güzelleştirme moduyla yüzünüzdeki sivilce ve lekeleri örtüyor.

Turkcell T50’nin hem ön hem de arka kamerası 1080p Full HD video kayıt yeteneğine sahip. Genellikle arka kamerayı kullanarak çekim yapacağınızı düşünecek olursak, bu kameranın sergilediği performans iyi seviyede. El titreşimleri görüntüye biraz olsun etki ediyor, ayrıca ani geçişlerde de seçicilik zorlaşıyor. Ancak bunlar Turkcell T50’nin idare eder bir video performansı yakalamasını engelleyemiyor. Her ne kadar açık havadaki çekimlerde rüzgar uğultusu biraz fazla gelse de, ses kayıt performansı da fena sayılmaz.

Multimedya

Turkcell T50’nin 1280 x 720 piksel çözünürlüklü 5 inç ekranı multimedya tüketimi için elverişli koşulları sağlıyor. Dört çekirdekli Snapdragon MSM8925 işlemci de özellikle video oynatma performansı noktasında ortalamayı tutturuyor. Cihazda yüklü gelen Video Player uygulaması 1080p videoları bile düzgün olarak oynatıyor. Ancak bazı video dosyalarında ses formatının tanınmaması nedeniyle sesin çıkmadığını görüyoruz. Bu noktada BSPlayer uygulamasını Google Play’den ücretsiz olarak yükleyerek sorunu çözebilirsiniz.

turkcell-t50-inceleme-00016

Cihazın hafızasında bulunan videoların dışında, internet üzerinden bir şeyler izlemek istediğinizde Turkcell’in VideoBul uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca Turkcell TV+ da internet üzerinden TV yayınlarını, aynı zamanda filmleri ve dizi tekrarlarını izlemenizi sağlayacaktır.

Google Play Müzik de yüklü bulunsa da, Turkcell T50’nin ana Müzik uygulaması kullanım için daha uygun görünüyor. Sade ve kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan bu uygulama cihazın hafızasına attığınız şarkıları otomatik olarak tarıyor ve kütüphaneye ekliyor. Turkcell Müzik uygulaması da Turkcell T50’de yüklü olarak sunuluyor. Böylelikle internet üzerinden müzik dinleyebilir veya favori şarkılarınızı doğrudan T50’ye indirebilirsiniz. Öte yandan yine telefonda yer alan musiXmatch uygulaması Shazam gibi çalışıyor, etrafta duyduğunuz şarkıların kime ait olduğunu buluyor, ayrıca şarkı sözlerini de ekranında gösteriyor.

turkcell-t50-inceleme-00015

Turkcell T50’nin arkasında yer alan küçük hoparlör boyutlarına göre bir hayli yüksek ses çıkışına sahip. Ancak yüksek ses seviyelerinde patlamalar hissediliyor. Dolby teknolojisi tarafından da destekleniyor, etkisi artırılıyor. Yerleşik Müzik ve Video Player uygulamalarında bulunan Dolby ikonuna dokununca açılan Dolby uygulaması içinde kullanım senaryonuza uygun Dolby ayarını seçmenize izin veriliyor. Kutudan çıkan kulaklıklar çok çekici görünmüyor, sunduğu performans da vasatı geçmiyor. Normal ses seviyesinde bas ve tizler dengeli şekilde hissediliyor, ancak sesi artırdığınızda tizler rahatsız edici olmaya başlıyor. Ancak kulaklıkların kulağa iyi oturduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

Turkcell her yeni Android telefonuyla birlikte kendi çıtasını biraz daha yükseğe taşıyor. Aslında bunu yapmak zorunda, çünkü Android ekosisteminde de eğilimler değişiyor, daha yüksek performans daha makul fiyat seviyelerindeki paketlerle sunulmaya başlanıyor. Turkcell T50’nin T40’a göre bir sıçrama olduğunu söylemek gerekiyor. Hem tasarım hem de teknik özellikler anlamında T50, serinin diğer ürünlerinden farklı bir kulvarda yarışıyor, daha çok orta ve orta üst segment cihazlara meydan okuyor.

turkcell-t50-inceleme-00013

Turkcell T50’nin ekranı kullanıcılarını epey memnun edecektir. Bu ekran internette gezinme, oyun oynama, film izleme için epey elverişli. Performans açısından da Turkcell T50’nin ortalamayı tutturduğunu söyleyebiliriz. Dahili depolama alanının 16 GB ile sınırlı olması ve artırılamaması en büyük handikaplardan bir tanesi olarak göze çarpıyor. Bunu da “her gülün bir dikeni vardır” deyip sineye çekmek yerinde bir tavır olacaktır. Kameraları bakımından da Turkcell T50 ortalamanın üstüne çıkmayı başarıyor, fiyat çizgisinin üstünde bir performans ortaya koyuyor.

699 TL, Turkcell T50 ayarındaki bir telefon için oldukça iyi bir fiyat. Küresel üreticilerin bu özelliklere sahip modelleri 1000 TL’nin yakınında fiyatlardan satılırken, Turkcell T50 ile çok daha makul koşullarda iyi bir Android telefon deneyimi yakalamak mümkün oluyor. Turkcell’in uygulama ve servisleri de, özellikle Turkcell abonesi kullanıcılar için verimliliği ve kullanışlılığı artıran önemli unsurlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER