Teknoloji

Türk Telekom: “Rekabeti destekliyoruz, yatırımların artmasını bekliyoruz”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, “Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle artık şehir içi görüşmelerde de Türk Telekom’un tekeli kalkıyor.

Türk Telekom dün konuyla ilgili bir basın bülteni yayınladı. Basın bülteninde Türk Telekom’un ilgili kurumun aldığı kararı desteklediği ve rekabete açık olduğu vurgulanıyor. Ayrıca diğer şirketlere her türlü kolaylığın sağlanacağı belirtiliyor. Basın bültenini okumak için devam edin.

Rekabeti destekliyoruz, yatırımların artmasını bekliyoruz

Türk Telekom olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, “Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği”nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Türkiye?de şehirlerarası ve uluslararası telefon işletmeciliği lisanslarının verilmesinin ardından, şehir içi telefon işletmeciliği konusunda yetkilendirme yapılması ve bu alanda diğer işletmeciler tarafından da yatırım yapılması, hizmet çeşitliliğinin artmasını sağlayacaktır. Bu alana girecek şirketlerin yatırımları ile Türkiye?de telekomünikasyon sektörünün daha da büyümesi beklentisi içindeyiz. Ayrıca bu gelişmenin, ses ve veri pazarının gelişmesine ve zaten var olan rekabetin daha da artarak sektöre olumlu katkı yapmasını sağlayacağına inanıyoruz.

Türk Telekom, Türkiye?de telekomünikasyon alanında rekabetin tesis edilmesi için mevcut lisanslı operatörlere sistemlerimize erişim imkânı vermekte, artan büyük yatırımlarla geliştirdiği tesislerini diğer kuruluşlarla paylaşmaktadır. Türk Telekom, adil rekabeti ve yatırımı artıracak, sektörün büyümesi yönünde atılacak tüm adımları desteklemektedir. Daha fazla şirketin bu alana gerekli yatırımı yaparak girebilmesi için Türk Telekom her türlü kolaylığı sağlamaya devam edecektir.

Telekomünikasyon sektörünün ekonomide lokomotif görevini üstlenmesi ve Türkiye?nin teknoloji üretip aynı zamanda ihraç eden bir ülke olması için Türk Telekom olarak sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Özellikle yatırımda rekabetin artması ve teknolojiye yatırımların daha üst seviyelere çıkması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER