Teknoloji

Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social şimdiden sansüre başladı

truth social google play store

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social, 21 Şubat itibarıyla resmen açılmıştı. Uygulamanın bekleme listesinde şimdiden 500 binden fazla kişi bulunuyor. Her an katılan on binlerce yeni kullanıcının yönetiminde zorlanan sosyal ağın işi çıkan problemlerle biraz daha zorlu hâle geliyor.

Truth Social’ın kapsama alanı hâlihazırda oldukça sınırlı. Platforma şimdilik sadece ABD ve Kanada’dan erişim sağlanıyor gibi görünüyor. Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde Truth Social’ın henüz erişime açılmadığı söyleniyor.

Açık bir platform olmak, Truth Social’ın en önemli vaatleri arasında yer alıyor. İfade özgürlüğü de bu vaatlerden biri. Ancak Truth Social’ın bu vaadi şimdiden çiğnediği anlaşılıyor.

Web geliştiricisi Matt Ortega, “@DevinNunesCow” (Devin Nunes’in İneği) kullanıcı adıyla platforma üye olmaya çalıştığını, ancak bunu başaramadığını belirtti. Bu noktada Devin Nunes’in eski bir ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve Truth Social’ın sahibi görünen şirketin CEO’su olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Truth Social’ın hizmet koşulları, aksi iddialara rağmen, Twitter’ınkilerden daha katı gibi görünüyor. Truth Social moderatörleri platformda kimin kalacağı konusunda nihai söz hakkına sahip. Ancak pek çok platformda kullanıcı ismi bir engelleme gerekçesi olmuyor. Truth Social’da böyle bir uygulamanın yapılması, platformun Donald Trump’ın iddia ettiği kadar “özgür” olmadığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER