Teknoloji

Eski ABD Başkanı Trump’ın sosyal ağ Truth Social yurt dışında indirilmeye açıldı

trump truth social

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Truth Social adlı sosyal ağı yurt dışında indirilmeye açıldı. Türkiye App Store’undan henüz erişilemeyen uygulamanın çıkışının mart ayına kaldığı geçen hafta New York Times tarafından yayımlanan bir haberde öne sürülmüştü. Ancak haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, Truth Social uygulamasının ABD App Store sayfası aktif ve uygulama indirilebilir durumda görülüyordu.

App Store sayfasındaki ekran görüntülerine göre, Truth Social, 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen ABD Kongre Binası baskınının ardından Trump’ın kalıcı olarak engellendiği ve bunun öncesinde sıklıkla kullandığı sosyal ağ olan Twitter’a oldukça benziyor gibi görünüyor. Truth Social, Trump’ın bir tür yeni platform oluşturmaya yönelik ikinci girişimi olacak. Eski başkan geçtiğimiz mayıs ayında bir blog açmıştı, ancak bu alanı bir aydan kısa bir süre içinde kapatmıştı. Yeni uygulama, eski ABD Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Devin Nunes tarafından yönetilen, Trump’ın medya şirketi Trump Media and Technology Group (TMTG) tarafından hazırlandı.

Reuters’e göre, uygulama daha önce 500 beta test kullanıcısına sunulmuştu. Ya geliştirme aşamasında karşılaşılan zorluklar ya da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından TMTG’yi halka açmayı planlayan satın alma amaçlı şirkete yönelik olarak gerçekleştirilen incelemenin çıkışı geciktirebileceği söyleniyordu.

Görünüşe göre Trump, Truth Social’ın ilk beta testçilerinden biri oldu ve çoktan ilk paylaşımını yaptı. Ancak bu bilgiyi Twitter’da kendisi paylaşamadığı için, hâlâ Twitter erişimine sahip olan Donald Trump Jr., Trump’ın “Hazır Olun! En sevdiğiniz Başkan sizi yakında görecek!” şeklindeki ilk Truth Social mesajının ekran görüntüsünü tweetledi.

Reuters’e göre, Trump’ın Truth Social hesabının geçen çarşamba günü geç saatlerde 317 takipçisi vardı. Trump’ın yasaklandığı dönemde Twitter’da 88 milyon takipçisi vardı.

Truth Social’ın bir web sitesi var ve kullanıcılar buradan bekleme listesine kayıt yaptırabiliyor. Ancak haberi hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde, bu web sitesi çalışmıyordu.

İLGİLİ HABERLER