Teknoloji

Donald Trump blogunu bir ay geçmeden kapattı

ABD Başkanı Donald Trump Snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, blog yazarlığından pek keyif almamış gibi görünüyor. CNBC’nin haberine göre, Trump geçtiğimiz ayın başlarında açtığı blogunu aradan henüz bir ay geçmeden kapattı.

“Donald J. Trump’ın Çalışma Masasından” adını taşıyan blog, 4 Mayıs’ta açılmıştı. Eski ABD Başkanı, bu platformu Facebook ve Twitter tarafından yasaklandıktan sonra takipçilerine ulaşmak amacıyla kullanmayı planlıyordu. Ancak geçtiğimiz gün itibarıyla bu blog Trump’ın internet sitesinden tamamen kaldırıldı.

Donald Trump’ın yardımcılarından Jason Miller, CNBC’ye yaptığı açıklamada blogun kaldırıldığını ve geri gelmeyeceğini doğruladı. Arşivlenen blog yazılarına basın açıklaması olarak sitenin başka bir bölümü üzerinden erişilebiliyor.

Trump, Facebook ve Twitter‘dan geçtiğimiz ocak ayında ABD Kongresi’ne yapılan saldırının ardından engellenmişti. Eski ABD Başkanı, bu kararın ardından kendi sosyal medya platformunu kuracağını açıklamıştı.

Jason Miller, blogun geçtiğimiz ayki açılışının ardından yaptığı açıklamada yeni internet sitesinin Trump’ın açıklamalarına ulaşmak için mükemmel bir kaynak olacağını belirtmişti. Ancak bu blog, Trump’ın sözünü verdiği sosyal medya platformu değildi. Miller, kısa süre içinde bu konuda önemli açıklamalar yapacaklarını belirtti.

Donald Trump için sosyal medya platformları, özellikle Twitter büyük bir öneme sahipti. Ancak eski ABD Başkanı’nın blogu sosyal medya hesaplarının yerini tutamamıştı. NBC’nin haberine göre, Trump’ın blogu bir ayda sadece 212 bin etkileşim aldı. Bu sayı, Trump’ın Twitter hesabının etkileşim oranlarına kıyasla bir hayli düşük.

İLGİLİ HABERLER