Teknoloji

Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social sonunda Google Play Store’da yerini aldı

truth social google play store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Donald Trump’ın kuruculuğuna öncülük ettiği sosyal ağ Truth Social sonunda Google Play Store‘da yerini aldı. Google uzun süre boyunca içerik moderasyon politikaları nedeniyle uygulamayı Play Store’a kabul etmemişti. Taraflar arasında uygulamanın kabulüne dair çekişme geçtiğimiz ağustos ayından bu yana sürüyordu.

Truth Social geçtiğimiz şubat ayında Apple’ın App Store’unda yerini almıştı. Android cihaz sahiplerinin ise servisin web versiyonunu kullanmaları veya uygulamayı alternatif yollarla yüklemeleri gerekiyordu. Google’ın fiziksel tehdit ve şiddet teşviki gibi konularda sosyal ağın içerik moderasyonunu yetersiz bulduğu konuşuluyordu.

Google uygulamaların şiddet tehdidi gibi şeyleri engellemek için bir içerik moderasyon politikasına sahip olmasını zorunlu tutuyor. Trump’ın sosyal ağının Android uygulaması yayınlandığında böyle bir politikasının olmadığı, ancak artık bu sorunların çözüldüğü anlaşılıyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Google Play’deki uygulamaların bizim geliştirici kurallarımıza uyması gerekiyor. Bu kurallar arasında kullanıcılar tarafından sağlanan içeriklerin moderasyonu ve şiddete teşvik eden içeriklerin kaldırılması da bulunuyor.”

Truth Social Google’ın bu kuralları nedeniyle sıkıntı yaşayan tek uygulama değil. Truth Social’a benzer bir kitleye hitap eden Parler’ın Android uygulaması da aynı gerekçeyle geçtiğimiz ocak ayında Google Play Store’dan çıkarılmış ve eylül ayı itibarıyla mağazaya geri dönmüştü.

İLGİLİ HABERLER