Teknoloji

Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social Google Play Store’a kabul edilmiyor

truth social google play store

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal ağı Truth Social Google Play Store’a kabul edilmiyor. Google, Truth Social’ın fiziksel tehdit ve şiddete teşvik eden içerikleri engelleme konusundaki politikalarına uygun olmadığı iddiasıyla platformun Android uygulamasını Play Store’a kabul etmiyor.

Bu durum Android telefon sahiplerinin Truth Social uygulamasını cihazlarına indirmesini zorlaştırıyor. Truth Social’ın CEO’su David Nunes, Google için “tekel” ifadesini kullanmıştı. Truth Social şubat ayında yayın hayatına başlamasıyla birlikte Apple’ın uygulama mağazası App Store’da yerini alsa da, platformun çıkış dönemi bazı sorunlarla baltalanmıştı.

Ancak platformun Android uygulaması Android’in ana uygulama mağazası Google Play Store’a gelmemişti. David Nunes bir süre önce yaptığı açıklamada bu konudaki kararın tamamen Google’ın elinde olduğunu belirtmişti. Google ise Truth Social’ın kurallara uyması gerektiği şeklinde bir karşılık vermişti.

Google tarafından konuyla ilgili olarak BBC’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “19 Ağustos’ta Truth Social’ı standart politikalarındaki ihlâller konusunda uyardık. Kullanıcılar tarafından sağlanan içeriklerin moderasyonu konusunda etkili sistemlere sahip olmak bir uygulamanın Google Play’de yer alabilmesine yönelik koşullarımızdan biri.”

Google, sorunların çözülmesi için Truth Social’a danışmanlık teklifi sunulduğunun da altını çizdi. Truth Social’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Truth Social Google Play Store’a giremezken, genel olarak da kurucusunun hedeflerinden uzak görünüyor. Eski ABD Başkanı ve ekibi tarafından “özgür ifade platformu” olarak tanımlanan Truth Social, eleştirmenler tarafından “yanlış bilgi ve nefret söyleminin yayıldığı bir alan” olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER