Ulaşım

Toyota otonom sürüş araştırmaları için yeni bir şirket kurdu

toyota android auto

toyota otonom surusToyota otonom sürüş teknolojisini daha hızlı biçimde geliştirebilmek için yeni bir şirket kurdu. Bu şirkette yine Japonya merkezli olan Aisin Seiki ve Denso, Toyota’nın ortakları arasında yer alıyor. Yeni şirket, “Toyota Research Institute-Advanced Development” (Toyota Araştırma Enstitüsü – İleri Geliştirme) adını taşıyor.

Ortaklığın işleyişi konusunda henüz ortada somut bir plan bulunmasa da; taraflar sürücüsüz otomobiller için tamamen entegre, üretim kalitesinde bir yazılım geliştirme hedefi konusunda emin görünüyor.

Taraflar, söz konusu hedefe ulaşabilmek için 2.8 milyar dolar gibi bir yatırım yapacak. Şirketin Tokyo’da kurulacak genel merkezi için yer arayışı devam ederken, bu genel merkezde 1000 kişinin görev yapacağı belirtiliyor. Yeni şirketin CEO’luğunu ise Dr. James Kuffner üstleniyor.

Toyota otonom sürüş sistemini geliştirme konusundaki çalışmalarına çok daha önce başlamıştı. Şirketin araştırma enstitüsü tarafından yürütülen çalışmalarda üçüncü seviye otonomiye sahip bir teknoloji geliştirilmişti. Yeni kurulan şirketle birlikte tam otomasyona ulaşma hedefinde daha hızlı ilerlenmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER