Ulaşım

Toyota yeni elektrikli otomobilini tanıtacağı tarihi açıkladı

toyota elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota, elektrikli otomobil pazarında gaza basacağına dair işaretleri bir süre önce vermişti. Şirket, bu plan doğrultusunda ilk etkinliğini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yeni bir web sayfasını yayına alan Toyota, burada yeni elektrikli otomobilinin işaretini veriyor.

Söz konusu web sayfasında “X Prologue” yazısı ve Toyota logosuyla birlikte görülen otomobil farı göze çarpıyor. Sayfadaki geri sayım sayacının ise 17 Mart itibarıyla sıfırlanacağı anlaşılıyor. Araç için henüz ortada somut bir detay bulunmasa da, şirket yeni otomobillerinin tasarım diliyle elektrikli otomobillerde tercih edilen bazı tasarım unsurlarını birleştirecek gibi görünüyor.

Toyota, RAV-4 boyutlarında bir elektrikli aracı 2021’de Avrupa’da yola çıkarmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Dolayısıyla şirketin etkinlikte bu otomobili tanıtması ihtimal dahilinde görünüyor. Ancak şirketten henüz bu ihtimali destekleyen bir açıklama gelmiş değil.

Toyota, bir diğer Japon otomotiv şirketi Subaru ile birlikte bir elektrikli otomobil platformu geliştirmişti. Şirketin tanıtacağı aracın bu platformun kullanıldığı ilk otomobil olabileceği belirtiliyor. Bunun doğru olup olmadığını görmek içinse gelecek haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER