Teknoloji

Toyota Android Auto desteğini yakında kullanıcılarına sunabilir

toyota android auto

Toyota 2018’in başlarında otomobillerinde Apple CarPlay desteği sunmaya başlayarak araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde modern döneme merhaba demişti. Ancak Android kullanıcılarını kapsamayan bu selamlama, biraz eksik kalmıştı. Bu eksiklik yakında kapanacak gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Toyota Android Auto desteğini araçlarında doğrudan sunmak için anlaşmaya vardı.

Konuya ilişkin resmi duyurunun ekim ayı itibarıyla yapılması bekleniyor. Toyota markalı otomobillerde Android Auto‘nun bazı imkanlarından daha önce Ford’un SmartDeviceLink sistemi aracılığıyla yararlanmak mümkün olsa da, hem merkez ekran görünümünün hem de veri erişiminin sınırlı olması gelişmiş bir deneyimin yaşanmasını engelliyor.

Toyota Android Auto desteğini sunacağına dair haberi şimdilik doğrulamadı. Şirket sadece Android Auto desteğinin doğrudan sunulmasına yönelik bir talep olduğunu ve bu talebin değerlendirmeye alındığını belirtmekle yetindi.

Toyota Android Auto desteğini doğrudan sunma konusunda rakiplerine kıyasla biraz geç kalmış durumda. Bu gecikmenin Toyota’nın satışlarına somut bir etki yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER