Teknoloji

Toshiba tüketici PC birimini küçültüyor

toshiba-chromebook-2-030914

Elektronik sektörünün önde gelen şirketlerinden Toshiba’nın geleneksel PC’lere olan inancı azalmışa benziyor. Yeniden yapılanma kararını açıklayan şirket, önümüzdeki dönemde daha istikrarlı satış imkanı bulunan kurumsal kullanıcılara odaklanacak. Buna karşılık olarak bireysel tüketicilerden uzaklaşacak olan Toshiba, bazı ülkelerde bireysel kullanıcı pazarından tamamen çekilecek.

Toshiba gelişmiş ülkelerde bireysel kullanıcı pazarındaki varlığını koruyacak ve bu pazardaki satışlarıyla kurumsal satışlarını birbirine bağlamaya çalışacak. Ancak bu süreçte küresel satış bazlarını azaltacak olan şirket, Japonya’daki genel merkezinde de işten çıkarma gerçekleştirecek. Yeniden odaklanma döneminde Toshiba, üretim dışı PC iş gücünde yüzde 20’lik bir kesintiye gidecek.

PC satışlarında yaşanan düşüş Toshiba’dan önce başka şirketleri de yeniden yapılanmaya itmişti. Dell tamamen kurucusu tarafından satın alınmış ve yeniden özel bir şirkete dönüşmüş, HP ise 2013 yılında ciddi bir pazar ve gelir kaybı yaşamıştı. Halihazırda PC sektörünün lideri Lenovo ise değişimden etkilenmeyen tek şirket olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER