Teknoloji

TomTom düşük satışlar nedeniyle giyilebilir ürün pazarından çekilebilir

tomtom giyilebilir urunTomTom giyilebilir ürün pazarından çıkma fikrini ciddi biçimde değerlendiriyor. Wareable sitesinde yer alan habere göre, şirket düşük giden satışlar nedeniyle böyle bir ihtimali gündeme aldı. Giyilebilir ürün biriminde görev yapan pek çok önemli ismin şimdiden şirkete veda ettiği belirtilirken, talep eksikliği nedeniyle Bandit 2 aksiyon kamerasının üretiminden de vazgeçildiği söyleniyor.

TomTom kısa süre önce açıkladığı ikinci çeyrek rakamlarında, Spor biriminin satışları için “hayal kırıklığı” ifadesini kullanmıştı. Şirket giyilebilir ürün pazarındaki satışların beklentileri karşılamadığının da altını çizmişti. Tüketici ürünleri gelirlerindeki yüzde 20’lik düşüş de TomTom’u Otomotiv, Lisanslama ve Telematik birimlerine yönelmesine neden olmuş gibi görünüyor. Spor biriminin fişi henüz çekilmese de, TomTom stratejik seçenekleri değerlendirmeye almış durumda.

Wareable’da yer alan habere göre, çok sayıda yönetici şirketle yollarını ayırdı. Yolların ayrıldığı yöneticiler arasında spor biriminin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Patrick Stal ve küresel ürün pazarlama müdürü Gabriella Costa Grillo da bulunuyor.

Spor biriminden başka isimlerin de ayrıldığı ve şirketin ayrılanların yerini doldurmadığı gelen haberler arasında yer alıyor. Bu da şirketin birimin kapısını kapatma ihtimalini biraz daha yükseğe çekiyor. Perakende zincirleri de şirketin portföyüne yeni ürün eklemesini beklemiyor.

TomTom giyilebilir ürün pazarından çıkarsa sürpriz olmayacaktır

TomTom’un aksiyon kamerası Bandit 2’yi piyasaya sürmekten de vazgeçtiği söyleniyor. Şirketin 2015’te çıkan ilk modelin hayal kırıklığı yaratan satışları nedeniyle bu kararı aldığı düşünülüyor.

TomTom cephesinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak mevcut koşullar, şirketin böyle bir karar almasının şaşırtıcı olmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER