Teknoloji

Tinder hız kesmeden büyümeye devam ediyor

tinder google play

Çöpçatan servisi Tinder, hızını hiç düşürmeden büyümeye devam ediyor. Tinder’ın çatı şirketi Match Group, 2018’in dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaşırken, çöpçatan servisinin geçtiğimiz yıl 1.2 milyon yeni abone kazandığını açıkladı. Tinder’ın bu büyümesi, şirketin bilançolarına 805 milyon dolar katkı sağladı.

Tinder’ın kazancı, Match Group bünyesindeki diğer çöpçatan servisleri Match.com ve OkCupid‘in toplam gelirine yakın bir seviyede. Bu iki platform, 2018’de şirkete toplamda 872 milyon dolar kazandırdı. Match Group’un açıklamasına göre, Tinder’ın gelir artışında en büyük pay Tinder Gold‘a ait. Söz konusu paket; abonelerine daha fazla Super Like hakkı, dünyanın herhangi bir yerinde eş arayabilme ve beğenilen kişiyi beğenen diğer kişileri de görme gibi imkanlar sunuyor.

Tinder’ın 18-22 yaş arasındaki kullanıcı kitlesine odaklanan Tinder U ise hâlihazırda ABD, Güney Kore, Hindistan ve Japonya’da test ediliyor.

Yine de, Tinder Match Group tarafından “altın yumurtlayan tavuk” muamelesi görmüyor. Şirket hâlâ başka arayışlarda bulunmaya devam ediyor. Ship ismini taşıyan yeni bir uygulama çıkaran Match Group, kadınların randevuları hakkında birbirleriyle kalabalık grup sohbetlerinde konuşmasını teşvik ediyor. Match Group, popüler mesajlaşma servislerinden Hinge’in tamamını da geçtiğimiz yıl satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER