Teknoloji

Apple CEO’sundan küresel vergi reformu çağrısı

tim cook apple

Apple CEO‘su Tim Cook, şirketin İrlanda‘daki yatırımlarının 40. yılı nedeniyle ülkeye bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cook, ödülünü İrlanda Başbakanı Leo Varadkar’ın elinden alacak. Tecrübeli yönetici, İrlanda’daki temasları sırasında şirketin Avrupa’daki merkezini vergi avantajları nedeniyle İrlanda’ya kurmasına yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Cook, yaptığı açıklamada “küresel kurumsal vergi reformu” çağrısında bulundu. Apple CEO’su, çok uluslu şirketlerin reforma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Cook, şu ifadeleri kullandı: “Sistemin yenilenmesi gerektiğinin hepimiz farkındayız. Mevcut sistemin veya eski sistemin iyi olduğunu söyleyecek en son kişiyim. OECD’nin bir çözüm bulacağı konusunda iyimser ve umutluyum.”

Hâlihazırda kurumsal vergiden kaçışı önlemeye yönelik koordine bir yaklaşım geliştirme konusunda 130’dan fazla ülke uzlaşma sağlamış durumda. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), hâlihazırda şirketlerin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde kurumlar vergisi ödemelerine yönelik bir plan yürütüyor.

Tim Cook, İrlanda ziyareti sırasında renkli temaslar da gerçekleştiriyor. Sanatçılar ve oyun geliştiricileriyle bir araya gelen Apple CEO’su, şirketin mağazalarında çalışanlar ve müşterilerle de buluşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER