Teknoloji

Tim Cook Çin App Store’undan VPN uygulamalarının kaldırılmasını savundu

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim cookApple geçtiğimiz hafta sonu iOS cihazları için hazırlanan bazı VPN uygulamalarını Çin App Store’undan kaldırmıştı. Geliştiriciler ve VPN sağlayıcılarına gönderilen e-postada, söz konusu uygulamaların Çin’de yasadışı olarak nitelenen içerikleri barındırdığı belirtilmişti. Apple CEO’su Tim Cook da şirketinin kararı konusunda açıklamalarda bulundu.

Cook, VPN uygulamalarının Çin App Store’undan kaldırılmasını “kaçınılmaz” olarak niteledi. Uygulamaları mağazadan kaldırmayı istemediklerini belirten Apple CEO’su, iş yaptıkları ülkelerdeki yasalara uymak zorunda olduklarını hatırlattı. Farklı pazarlara açılmanın ve buralarda müşterilere fayda sağlamanın önemini vurgulayan Cook, anlaşmazlık yaşadıkları noktalarda da devletlerle iletişim kurma yoluna gittiklerini sözlerine ekledi.

Apple CEO’su Çin App Store’unda hâlâ indirilebilen yüzlerce VPN uygulamasının olduğunun da altını çizdi. Ülke dışındaki geliştiriciler tarafından hazırlanan VPN uygulamaları, yerel App Store üzerinden indirilebiliyor.

Tim Cook Çin’in uyguladığı kısıtlamaların gevşemesini umuyor

Cook, Çin hükümeti tarafından alınan son kararların gelecekte gevşetilmesini umduklarını belirtti. Apple CEO’su inovasyonun yolunun iletişim ve ortak çalışma özgürlüğünden geçtiğini vurgulamayı ihmal etmedi. Cook’un çağrısına Çin’den kısa süre içinde yanıt gelmesi pek olası görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER