Teknoloji

Tim Cook China Mobile’ın iPhone lansmanı için Çin’e gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

China Mobile’ın 16 Ocak tarihinde Pekin’deki genel merkezinde gerçekleştirdiği iPhone lansmanının en önemli ziyaretçilerinden birisi de Apple CEO’su Tim Cook oldu. Uzun yıllar boyunca Çin pazarındaki etkinliğini artırmanın yollarını arayan Apple, daha sonra bu iş için China Mobile ile anlaşmış ve geniş kapsamlı yayılma amacı doğrultusunda ilk adımı atmıştı. Apple için China Mobile ile yapılan işbirliğinin önemi göz önüne alınınca, Tim Cook’un China Mobile tarafından gerçekleştirilen iPhone lansmanında hazır bulunması son derece doğal bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

apple-ceo-tim-cook-china-mobile-200114

Bazı müşterilerin aldıkları iPhone’ların kutularını imzalayan Cook, China Mobile ile iPhone satışı için yapılan anlaşmadan duyduğu heyecanı gözler önüne sermiş oldu. Apple’ın çeşitli iPhone modelleri için 1 milyonu aşkın sipariş aldığı belirtilirken; Apple Insider’da yer alan habere göre, China Mobile ile yapılan anlaşmanın 2014 genelinde iPhone satışlarına 12 milyon veya daha üstünde bir katkı yapması bekleniyor. Bloomberg’in haberindeyse bu katkının 10 milyon civarında olması öngörülüyor.

Çin ziyaretini Twitter üzerinden paylaşmayı ihmal etmeyen Cook, kendisine daha büyük ekranlı bir iPhone’a dair sorulan soruya ise klasik cevaplarından birini vererek gelecek ürünler hakkında konuşmadıklarını belirtti.

İlgili >> Apple Insider, Bloomberg

İLGİLİ HABERLER