Teknoloji

Lenovo ilk Windows telefonunu 2015’te piyasaya çıkaracak

lenovo-windows-phone-190315

Lenovo sonunda Windows telefon üreticileri arasına katılıyor. Microsoft, Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlediği WinHEC konferansında Çinli elektronik devinin Windows Phone üretim ortaklarından biri olduğunu duyururken, CNBC’nin haberinde Lenovo’nun üreteceği Windows telefonların China Mobile aracılığıyla satılacağı belirtildi.

Lenovo’nun Windows telefonunun Windows Phone mu yoksa Windows 10 işletim sistemiyle mi geleceği ise henüz bilinmiyor. Sunumda kullanılan slaytta görülen ibare Windows Phone’un kullanılması ihtimalini artırsa da, Windows 10’un çıkışına yakın bir dönemde Windows Phone işletim sistemli bir akıllı telefon çıkarmanın müşteri potansiyelini etkileyebileceğini unutmamak gerekiyor.

Microsoft, Lenovo’ya ek olarak, Çin’in bir diğer önemli mobil cihaz üreticisi Xiaomi ile de işbirliğine gidecek. Ancak bu işbirliği ilk etapta test temelli olacak. Bazı Xiaomi Mi 4 kullanıcıları, cihazlarına Windows 10’un teknik ön izleme sürümünü yükleyebilecek. Test ortaklığının kısa sürede daha geniş bir kapsama taşınması konusunda ise henüz bir işaret verilmiş değil.

Android’in özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanarak çok sayıda servis ve uygulama sunan Xiaomi’nin Windows telefon üreticileri kervanına katılması kısa vadede pek olası gözükmüyor. Microsoft’un Windows 10’da da Windows Phone sürümlerine benzer bir özelleştirme yaklaşımı uygulaması durumunda bu ihtimalin iyice azalacağını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER