Teknoloji

Tim Cook ve diğer üst düzey Apple yöneticileri servetlerini büyütmeye devam ediyor

tim cook apple

tim cookApple CEO’su Tim Cook ve şirketin diğer üst düzey yöneticileri için 2017 mali yılı oldukça kârlı geçmiş gibi görünüyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; kâr ve yıllık satış hedeflerini tutturan Apple, üst düzey yöneticilerine de bu doğrultuda ödeme yaptı.

Apple’ın üst düzey yöneticilerine yaptığı ödeme miktarı, şirket tarafından “ABD’nin SPK’sı” olarak tanımlanabilecek Securities and Exchange Commission’a sunulan bilgilerle ortaya çıktı. Bu belgelere göre, şirketin CEO’su Cook’a 2017 mali yılının sonunda 12.8 milyon dolar ödendi. Tecrübeli yönetici, 2016 mali yılının bitiminde kasasına 8.75 milyon dolar koymuştu. Bu durum, Cook’un yıllık kazancının yaklaşık yüzde 47 oranında arttığı anlamına geliyor.

Apple’ın 2017 performansının itici gücü olarak iPhone 7 serisi gösterilebilir. iPhone yine şirketin amiral gemisi olmayı sürdürürken, iPad Pro gibi cihazlar ve Apple Music, Apple Pay ve iTunes gibi servisler de iPhone’u desteklemeye devam etti.

2017 mali yılını 225.2 milyar dolar gelirle kapatmayı öngören Apple, bu rakamın üzerine çıkmış ve yılı 229.2 milyar dolar gelirle tamamlamıştı. Şirketin operasyon geliri de 57.9 milyar dolardan 61.3 milyar dolara yükselmişti.

2017 mali yılındaki başarı, Apple adına 2016’da hedeflerin tutturulamamasının ardından sergilenen bir “geri dönüş” olarak tanımlanabilir. En önemli pazarlardan biri olan Çin’de düşüş yaşayan şirket, 2016 için belirlediği hedefleri tutturamamıştı. Bu durum, Cook’un kazancının da yüzde 15 oranında düşmesine neden olmuştu.

Tim Cook 2.9 milyon Apple hissesine sahip

Tim Cook aynı zamanda 2.9 milyon Apple hissesini elinde bulunduruyor. Söz konusu hisselerin mevcut değeri 500 milyon dolar seviyesinde seyrediyor.

İLGİLİ HABERLER