Bilim

Tim Cook Apple Watch ile çalışacak bir glikoz takip cihazını test ediyor

tim cook

tim cook apple ceoApple CEO’su Tim Cook, CNBC’nin bir haberine göre, Apple Watch ile eşleştirilmiş, prototip niteliğinde bir glikoz takip cihazı takıyor. Ortaya çıkan bu durum, daha önce yine CNBC tarafından verilmiş haberi destekliyor. Söz konusu haberde Apple’ın biyomekanik mühendislerden oluşan bir ekip kurduğu ve bu ekibin şeker hastalarının kanlarındaki şeker seviyesini sürekli takip etmelerini sağlayacak ve deri altına nüfuz etmesi gerekmeyecek bir cihaz geliştirmekte olduğu belirtiliyordu.

Haberini anonim kaynaklara dayandıran CNBC, Apple’ın Palo Alto’da konumlanmış ekibi çoktan, Apple Watch’a bağlanan bu takip cihazıyla testler yapmaya başladı. Şu anda piyasada olan glikoz takipçileri cildin altına nüfuz eden sensörleri kullanıyor. Cook, geçtiğimiz şubat ayında Glasgow Üniversitesi’ndeki öğrencilere glikoz takipçisini taktığını ve bunun kendilerine farklı yiyeceklerin kanındaki şeker seviyelerine olan etkilerini anlamakta yardımcı olduğunu söylemişti.

CNBC’ye göre Cook, günün birçok zamanı kan seviyesini ölçmek için vücuda çubuk batırmanın ruhsal açıdan ızdırap verici olduğunu söyledi. İnsanların yedikleri hakkında bilgilere sahip olması durumunda, bunun tepkilerine neler açabileceğini de bileceklerini, böylelikle kendilerini şeker hastası olmadan önce ayarlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

ABD’de 29 milyondan fazla diyabet hastası olduğu, Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından açıklanan son rakamlarla veriliyor. Bu hastalığa sahip olanların dörtte biriyse durumlarından haberdar değil.

Steve Jobs, Apple CEO’luğunu yürüttüğü zamanlarda kandaki şeker seviyesini ve diğer hayati unsurları giyilebilir cihazlar ile izlemenin mümkün olabileceğini söylüyordu. Şirketin glikoz takip cihazını en az beş yıldır geliştirmekte olduğu da CNBC’nin geçtiğimiz ay yayınladığı bir haberde dile getirilmişti. Yüksek doğruluklu ve deri altına nüfuz etmeyen bir teknik geliştirmenin gerçekten oldukça zorlu bir süreç olduğu anlaşılıyor. Geçtiğimiz ay CNBC’ye konuşan biyomedikal uzmanı John L. Smith de, bu tarz bir cihazı geliştirmenin kariyerinde şimdiye kadar karşılaştığı en zor teknik engel olduğunun altını çizmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch Series 2 İncelemesi

İLGİLİ HABERLER