Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook: İnternette beni takip eden reklamlardan ürküyorum

tim cookApple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz ay Facebook’u derinden sarsan Cambridge Analytica skandalı hakkında konuşmuş ve bazı ilgi çekici ifadeler kullanmıştı. Cook, Mark Zuckerberg’in yerinde olsaydı kendisinin ne yapacağı sorusuna “Ben bu durumda olmazdım. Eğer müşterilerimizi ürün olarak görseydik biz de çok büyük paralar kazanabilirdik. Ancak biz bunu yapmamayı seçtik.” şeklinde bir yanıt vermişti.

Apple CEO’sunun bu sözleri, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından pek hoş karşılanmamıştı. Zuckerberg, Cook’un yorumlarını “fazlasıyla içtenlik yoksunu” olarak değerlendirmişti.

Son olarak MSNBC’ye konuşan Apple CEO’su Cook’un hedefinde bu sefer çevrimiçi reklamlar vardı. İnternette kullanıcıları takip eden reklamları ürkütücü bulduğunu söyleyen Cook, şu ifadeleri kullandı: “Bir şeye bakmamın ardından onun beni internetin her köşesinde takip etmesi bana göre ürkütücü. Bundan hoşlanmıyorum.”

Gizliliğin bir “insan hakkı” olduğunu dile getiren Apple CEO’su, reklam verenlerin ve diğer tarafların kişisel verilere erişim yöntemlerinin de kendisini endişelendirdiğinin altını çizdi.

Tim Cook röportajında Apple’ın nakit rezervini ABD’ye getirme planı konusunda da konuştu. 300 milyar doları ABD’ye getireceklerini söyleyen Apple CEO’su, bunun karşılığında 38 milyar dolar vergi ödeyeceklerini belirtti. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ABD’de yeni yerleşke inşaatı ve 30 bin kişilik istihdam yaratmak için 30 milyar dolar harcayacaklarını dile getiren Cook, Apple’ın ABD ekonomisine 350 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER