Teknoloji

Tim Cook Apple CEO’su olarak geçirdiği 5 yılı değerlendirdi

tim cook apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tim cook appleTim Cook Apple CEO’luğu görevini 24 Ağustos 2011’de Steve Jobs’tan devralmıştı. Yakında koltuktaki beşinci yılını dolduracak olan Cook, geçen süreyi The Washington Post’a verdiği uzun röportajda değerlendirdi. Röportajda Apple’ın daha önceden belirlediği ve prova ettiği noktaların dışına pek çıkılmasa da, Cook şirketin artırılmış gerçekliği “ana teknoloji” olarak gördüğünü ve bu konuda yoğun biçimde çalıştığı bilgisini verdi. Röportaj, Cook’un şirketi nasıl yönettiği konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor.

Cook, çalışan sayılarının artmış olmasını göreve gelmesinden bu yana gerçekleşen en önemli değişim olarak niteledi. Şirketin gelirinin 2010’a kıyasla dört kat arttığını söyleyen Apple CEO’su, iPhone serisini genişleterek önemli bir karar aldıklarını ve bunun yerinde bir karar olduğunu belirtti. Apple Watch ile zindelik ve sağlık alanlarına adım attıklarını hatırlatan Cook, kendilerini hedefe götürecek ipleri ellerinde tutmaya devam ettiklerini dile getirdi. Cook, ana teknolojiler konusunda şirket içinde yoğun çalışmaların yapıldığını belirtmekten geri kalmadı.

Cook, Apple Harita servisinin çıkışının ise CEO’luğu dönemindeki en büyük hezimetlerden biri olduğunu kabul etti. Artık servisle gurur duyduklarını söyleyen Apple CEO’su, çıkış dönemindeki eksiklikleri kabul ederek cesaret gösterdiklerine dikkat çekti. Cook, John Browett’in 2012’de pazarlamanın başına getirilmesini de açık bir hata olarak niteledi. Apple CEO’su, eski Dixons yöneticisinin şirket kültürüne uygun bir tercih olmadığını ifade etti.

Tim Cook Apple CEO’luğunda çevre konusunda da önemli çalışmalar yapıyor

Apple, Cook’un kaptanlığında çevresel ve sosyal konularda da çok daha aktif bir yaklaşım izliyor. Cook, şirket olarak yıllardır çevreyle ilgili çalışmalar yaptıklarını, ancak bunları pek fazla öne çıkarmadıklarını belirtti. Daha önce kamuyu ilgilendiren konulara ürün geliştirir gibi yaklaştıklarını söyleyen Cook, artık bu yaklaşımdan vazgeçtiklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER