Teknoloji

TikTok içerik keşfine yardımcı olmak için yapay zekâlı sohbet botu Tako’yu test ediyor

tiktok yapay zeka

TikTok Tako adını taşıyan yapay zekâlı bir sohbet botunu test ediyor. Bu sohbet botununun içerik keşfi amacıyla kullanılacağı belirtiliyor. Kullanıcılara video önerebilecek olan Tako, platformda hangi videoların izlendiğine dair sorulara da yanıt verebilecek.

TechCrunch’ın haberine göre, Tako hâlihazırda Filipinler’de test ediliyor. TikTok’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tako, üçüncü taraf bir sohbet asistanı tarafından desteklenmektedir ve TikTok’ta eğlenceli ve ilham verici içerikleri keşfetmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.”

TikTok, testin erken bir aşamasında olmasına rağmen, uygulamada Tako’ya oldukça belirgin bir şekilde yer veriyor gibi görünüyor. Asistana giden bir kısayol, sağdaki ana menüde, yer imleri ve beğeniler için kısayolların yanında kullanıcıları bekliyor.

TikTok Tako’ya Snapchat’in My AI’a yaklaştığına benzer şekilde bakıyor

TikTok’un Tako’ya yönelik yaklaşımı, akıllara Snapchat’in My AI isimli yapay zekâlı sohbet botunu getiriyor. Ancak Tako’nun My AI’dan farklı olarak yeni içerik bulmak ve videolarda tartışılan şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmenin bir yolu olarak konumlandırıldığı söylenebilir. Tako, kullanıcıları “Bana herhangi bir şey sormaktan çekinmeyin, aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” sözleriyle karşılıyor.

TikTok Tako dışında başka yöntemlerle de üretici yapay zekâ alanında denemeler yapıyor. Yapay zekâ ile oluşturulan avatarları da test eden TikTok, test ettiği bu özelliklerin ne zaman tüm kullanıcılar açılacağı konusunda henüz net bir bilgi vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER