EğlenceManşetler

TikTok Series ile videoları para karşılığında sunmak mümkün hâle geliyor

tiktok universal

TikTok Series adını taşıyan yeni özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde içerik yapımcılarının bazı videolarını belli bir ücret karşılığında sunması mümkün hâle geliyor. Series ile TikTok’un YouTube’a karşı avantaj sağlamayı hedeflediğini tahmin etmek pek zor değil.

“Series” videoları diğer TikTok videolarından belli noktalarda ayrılıyor. Öncelikle bu videolar 20 dakika uzunluğunda olabilecek. Platformdaki diğer videolarda maksimum süre sınırı 10 dakika olarak belirlenmişti.

Diğer TikTok içeriklerinden farklı olarak Series içeriklerini izlemek için para ödemek gerekecek. Uygulamanın önerileri arasında gösterilmeyen bu videoların keşfi de çok kolay olmayacak. Ancak içerik sahipleri Series videolarının bağlantılarını diğer videolarına ekleyebilecek.

Series video koleksiyonları için içerik yapımcılarına geniş bir fiyat yelpazesi sunuluyor. Tek seferlik ödeme seçenekleri 0.99 dolardan 189.99 dolara kadar uzanıyor. TikTok’tan yapılan açıklamada fiyat belirleme konusunda kararın içerik yapımcılarında olduğunun altı çizildi.

Bu özellik sayesinde TikTok kullanıcıları videolarından platformdaki diğer seçeneklere kıyasla daha fazla para kazanabilir. Şirketin içerik yapımcısı fonunun yetersiz olduğuna dair eleştiriler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Bu eleştirileri dikkate alan TikTok, kısa süre önce Yaratıcılık Programı’nı duyurarak içerik yapımcılarına daha fazla para kazandırmak için başka bir adım daha atmıştı.

TikTok Series videolarından ilk etapta komisyon almayacak

TikTok Series videoları için ödenen paradan ilk etapta bir komisyon almayacak. Sadece uygulama mağazalarının komisyonları için kesinti yapılacak. Kısacası başlangıçta TikTok’un kasasına para girmeyecek. Böylelikle içerik yapımcılarının TikTok’un yeni özelliğini daha hızlı şekilde benimsemesi hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER