Teknoloji

TikTok genç kullanıcılarının ekran süresini otomatik olarak sınırlayacak

tiktok

TikTok 13-18 yaş arasındaki genç kullanıcılarının uygulamada geçirdiği süreyi azaltmaya yönelik yeni ayarlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, şirket 18 yaş altındaki kullanıcıların günlük ekran sürelerini otomatik olarak 60 dakika ile sınırlandıracak.

Kullanıcıların bu sınırın etrafından dolaşmaları mümkün. Ancak bunun için bir kod girmek gerekiyor. Buna ek olarak, gençlerin süre sınırını tamamen kapatmaları ve ardından da uygulamada günde 100 dakikadan fazla zaman geçirmeleri durumunda uygulama yine süre sınırı koyulmasını önerecek.

Uygulamanın “Aile Eşleştirme” bölümüne de yeni ebeveyn kontrolü özellikleri ekleniyor. Böylelikle anne ve babaların çocuklarının sosyal ağdaki aktivitelerini daha yakından takip etmesi mümkün hâle geliyor. Ebeveynler çocukları için kendi özel ekran süre sınırlarını belirleyebilecek.

Çocukların TikTok’u en yoğun kullandıkları zamanlar görülebilecek

Buna ek olarak, çocukların günün hangi saatinde veya hangi gün TikTok’u yoğun şeklde kullandıklarını görmek mümkün olacak. Çocukların bildirim alabilecekleri bir zaman aralığı belirlemek ve Sizin İçin sekmesinde görülmesi istenmeyen konu başlıklarını filtrelemek de sunulan imkanlar arasında yer alıyor.

TikTok’taki bu değişikliklerin siyasilerden gelen baskılarla bağlantılı olduğu söylenebilir. Şirket özellikle ABD’de en genç kullanıcılarını koruma konusunda gerekli adımları atmamakla suçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER