Teknoloji

TikTok da paralı abonelik seçeneğini test ediyor

avrupa komisyonu tiktok

Instagram’ın ardından TikTok da paralı abonelik seçeneğini test ediyor. The Information’ın haberine göre, TikTok’ta da içerik oluşturucuları bazı içeriklerine erişimi ücretli hâle getirebilecek.

TikTok’un abonelik özelliğinin testlerini sınırlı bir ölçekte gerçekleştirdiği söyleniyor. Dolayısıyla favori içerik oluşturucularınızın profilinde henüz bu özelliğe rastlamayabilirsiniz. TikTok tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada da konuyla ilgili olarak fazla bilgi verilmedi. Şirket sadece topluluğa değer getirecek ve deneyimi zenginleştirecek özelliklerin sürekli olarak değerlendirildiğini belirtmekle yetindi.

Twitch, Twitter ve YouTube’da olduğu gibi, TikTok’ta da kullanıcılar Creator Next programına katılan içerik sahiplerine bahşiş gönderebiliyor. Buna ek olarak, içerik oluşturucularından sanal hediye almak veya onlara sanal hediye göndermek de mümkün.

Diğer parasallaştırma seçenekleri ve rakiplerin uygulamalarını düşününce paralı abonelik TikTok için de makul bir seçenek gibi görünüyor. Şirket, 2020’de de içerik oluşturucularını desteklemek adına 200 milyon dolarlık bir fon duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER