Teknoloji

Instagram paralı abonelik için testlere başlıyor

instagram paralı abonelik

Instagram, popüler kullanıcılarına kazanç sağlamak için paralı abonelik modelini test etmeye başlıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, bu imkandan ilk olarak ABD’de yaşayan az sayıda kullanıcı faydalanabilecek.

Paralı abonelik modelini uygulamaya karar veren kullanıcılar, bazı canlı yayınlarına ve hikayelerine erişimi ücretli hâle getirebilecek. Bu hikayeler sadece abonelerin görebileceği şekilde “Öne Çıkanlar” bölümüne sabitlenecek. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri’nin verdiği bilgiye göre, sadece paralı abonelerin görebildiği hikayeler mor renkli halkayla diğer hikayelerden ayrılacak.

Tıpkı Twitch ve YouTube’da olduğu gibi, abonelerin kullanıcı isimlerinin yanına da mor bir rozet eklenecek. İçerik sahipleri bu rozetleri mesajlarda ve yorumlarda görebilecek. Böylelikle içerik oluşturucular diledikleri takdirde enerjilerini ücretli abonelere yoğunlaştırabilecek.

Instagram bir taraftan da daha fazla abonelik özelliği geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Mosseri’nin verdiği bilgiye göre, abone listelerinin diğer platformlarına taşınmasına yönelik hazırlıklar da sürüyor.

Abonelik paketinin fiyatı içerik oluşturucu tarafından belirlenecek.Takipçiler de içerik oluşturucunun profilindeki “abone ol” butonu üzerinden aboneliklerini başlatabilecek. Instagram paralı abonelik testlerine önümüzdeki dönemde daha fazla içerik oluşturucusunu dahil etmeyi planlarken; Instagram’ın çatı şirketi Meta da en az 2023’e kadar abonelik gelirlerinden komisyon alınmayacağını açıkladı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Paralı abonelik sayesinde içerik oluşturucuları en sadık takipçilerine özel içerikler sunarak daha fazla gelir elde edebilecek. Kreatif çalışmalarla hayatını kazanan kişilere yardımcı olacak böyle araçlar geliştirdiğimiz için çok heyecanlıyım. Önümüzdeki dönemde içerik oluşturucularına yeni araçlar sunacağız.”

İLGİLİ HABERLER