Eğlence

TikTok oyun alanında yeni adımlar atmaya hazırlanıyor

abd bytedance tiktok

TikTok oyun alanında büyük bir açılıma hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre, şirket Vietnam’da uygulama içinde oyun sunumunu test etmeye başladı. HTML5 tabanlı mini oyunların test edildiği doğrulanırken, şirketin düzenli olarak platformu zenginleştirecek yeni özellikleri denediği hatırlatıldı.

Reuters’ın haberine göre, TikTok çatı şirketi ByteDance’in katalogunda bulunan oyunları reklamlı bir şekilde kullanıcılarıyla buluşturmayı planlıyor. Böylelikle hem gelirin hem de uygulama içinde geçirilen zamanın artırılmasının hedeflendiği söyleniyor.

TikTok’ta test edilen mini oyunlardan birisinin Garden of Good isimli oyun olduğu belirtiliyor. FarmVille tarzı bir deneyim vadeden oyunda alınan puanlar gerçek bağışlar yapmak için kullanılabiliyor.

TikTok geçtiğimiz yılın sonlarında FarmVille’in geliştiricisi Zynga ile Disco Loco 3D isimli oyun için iş birliği yapacağını açıklamıştı. HTML5 tabanlı oyunun sonsuz koşu formatında olacağı ve uygulama içinde çalışabileceği belirtiliyor. Ancak TikTok’un oyun pazarındaki hedeflerinin yeni yeni şekillendiğine dikkat çekiliyor.

TikTok’un Çin’de faaliyet gösteren öncülü Douyin’de oyunlar bir süredir mevcuttu. Facebook ve Netflix gibi şirketler de son zamanlarda mobil oyunlarla ilgileniyor. TikTok oyun yayıncılığı alanındaki hedeflerini ise PC için çıkarttığı Live Studio yazılımıyla göstermişti. Buna ek olarak, bazı içerik yapımcılarına da mini uygulamalarla videolarına daha fazla interaktivite ekleme imkanı sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER