Teknoloji

TikTok yorumlarda beğenmeme butonunu test ediyor

tiktok algoritma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok kullanıcılarının yorumları “beğenmemesini” sağlayacak bir butonu test ediyor. Şirket bu butonla kullanıcılara gördükleri içerikler konusunda daha fazla kontrol imkanı vermeyi amaçlıyor. Bu yeni özellik bir blog yazısı aracılığıyla duyuruldu.

Testi başlayan yeni özelliğin nasıl çalışacağı ve nasıl görüneceği konusunda pek fazla bilgi paylaşılmadı. Ancak teste dahil edilen bazı kullanıcılar, ekran görüntülerini Twitter’da paylaştı. Videoların yorum bölümünde kalp ikonunun yanına aşağıya doğru dönmüş baş parmak ikonunun eklendiği görülüyor.

TikTok’tan verilen bilgiye göre, yorumu beğenilmeyen kullanıcılar bu durumdan haberdar olmayacak. Yorumların beğenilmeme sayıları da kullanıcılara gösterilmiyor. Paylaşılan ekran görüntülerinden bu bilgiyi edinmek mümkün oluyor.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcıların uygunsuz veya alakasız buldukları yorumları belirtmelerini sağlayacak yeni bir yöntemi test ediyoruz. Topluluğumuzdan gelen geri bildirimler yorumlar bölümünde gerçek bir etkileşimi sürdürmemizi sağlayacak. Kullanıcıları yorum yapmaktan alıkoymamak adına bir yorumun beğenilmediğini sadece o yoruma olumsuz oy veren kullanıcı görecek.”

TikTok beğenmeme butonunu oldukça dikkatli ve sınırlı bir ölçekte test ediyor gibi görünüyor. Şirket ilk etapta bu verilerden sadece yorum sıralama konusunda yararlanacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER