Teknoloji

TikTok’un BeReal klonu TikTok Now için yolun sonu geldi

tiktok now

TikTok’un BeReal’e rakip olarak çıkardığı TikTok Now için yolun sonu gelmiş gibi görünüyor. Kullanıcıların bildirimlerle karardan haberdar edildiği belirtilirken, Twitter’da farklı dillerde yapılan paylaşımlarda “TikTok deneyiminin güncellendiği ve TikTok Now’ın sonlandırıldığı” ifadesi yer alıyor. Dokuz ay önce faaliyete geçen servisin fişinin ne zaman tamamen çekileceği şu an için belirsizliğini koruyor.

TikTok Now 2022’nin eylül ayında faaliyete geçtiğinde amacının “TikTok’ta doğal ve spontane etkileşimleri artırmak” olduğu belirtilmişti. Ancak formatın tamamen geçtiğimiz yıl büyük popülarite kazanan BeReal’dan alındığını göz ardı etmek pek mümkün değildi.

TikTok kendi özelliğini BeReal’dan ayrıştırmak için fotoğrafın yanı sıra 10 saniyelik video paylaşımını da mümkün kılmıştı. Now’a pek çok ülkede TikTok’un ana uygulaması üzerinden erişilebiliyordu. Ancak bazı bölgelerde Now için bağımsız bir uygulama da sunulmuştu.

TikTok Now’ın ilham kaynağı BeReal için de işler iyi gitmiyor

TikTok’tan kararla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil. Ancak BeReal’ın da eskisi kadar popüler olmaması bu kararda rol oynamış gibi görünüyor. Bir süre önce The New York Times’ta çıkan bir haber, BeReal’ın günlük aktif kullanıcı sayısının 2022’nin ekim ayı ile 2023’ün mart ayı arasındaki dönemde yüzde 61 oranında azaldığını göstermişti. Haberde 15 milyon olan günlük kullanıcı sayısının mart ayında 6 milyonun altına indiği belirtilmişti.

TikTok Now, BeReal’ın popülaritesinin ilham verdiği tek girişim değildi. Snapchat ve Instagram da telefonun hem arka hem de ön kamerasının kullanıldığı ve belirli bir süre içinde paylaşım yapılmasını gerektiren özellikler duyurmuştu. Ancak bu özelliklerin hiçbirinin net bir ivme kazandığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER