Teknoloji

TikTok Now’dan hızlı başlangıç

tiktok now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok’un BeReal’dan ilham alarak hazırladığı TikTok Now uygulamasının duyurusu geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Bazı ülkelerde TikTok’un ana uygulamasının içine yerleştirilen uygulamanın yolculuğu oldukça hızlı başlamış gibi görünüyor.

Analiz şirketi Sensor Tower tarafından The Verge’e verilen bilgiye göre, TikTok Now 39 ülkede en popüler 10 sosyal uygulama arasına girmiş durumda. Uygulama, 24 ülkede ise en popüler 100 uygulamanın içinde bulunuyor.

TikTok’un yeni uygulamasının Türkiye’de de kayda değer bir ilgi gördüğü söylenebilir. Uygulama App Store’un Sosyal Ağ kategorisinde 11. sırada yer alıyor. Google Play Store‘un Sosyal kategorisinde ise 21. basamakta bulunuyor. Android kullanıcılarının TikTok’un BeReal klonuna olan ilgisinin şimdilik daha az olduğu görülüyor.

TikTok Now’da kullanıcılara her gün bir bildirim gönderiliyor ve belirlenen süre içinde arkadaşlarıyla paylaşmaları için bir fotoğraf veya video kaydetmeleri isteniyor. Tıpkı BeReal’da olduğu gibi, kullanıcıların başkalarının paylaşımını görmesi için kendilerinin de paylaşım yapması gerekiyor. TikTok’ta BeReal’dan farklı olarak 10 saniyelik videolar da paylaşılabiliyor. BeReal’da şu an için sadece fotoğraf paylaşımı yapılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER