Teknoloji

TikTok mesajlaşma deneyimini geliştirmek için kolları sıvadı

tiktok avrupa birliği

TikTok mesaj özellikleri sunsa da, kimse TikTok’u bir mesajlaşma uygulaması olarak değerlendirmiyor. Ancak şirket bunu değiştirmeye hazırlanıyor. TikTok’un çatı şirketi ByteDance, “TikTok Social” isimli bir ekipte görev yapacak kişiler arıyor. Bu ekip, TikTok’u daha güçlü bir mesajlaşma platformuna dönüştürmek için çalışacak.

TikTok’un iş ilanında kullanılan ifadeler muğlak olsa da, şirketin hedefini anlamaya yeterli oluyor. Bir mühendislik liderliği için verilen ilanda “Biz TikTok’taki mesajlaşma ekibiyiz. Ekibimizin misyonu, TikTok’un henüz emekleme aşamasında olan mesajlaşma deneyimi aracılığıyla anlamlı kullanıcı bağlantılarını kolaylaştırmaktır” ifadesi yer alıyor. Arka uç teknoloji lideri pozisyonu için verilen ilanda ise işe alınacak kişinin farklı bölge ve ülkelerdeki ekiplerle birlikte çalışacağı ve TikTok’un mesajlaşma için öne çıkan bir sosyal çözüm olmasının amaçlandığı belirtildi. Ürün Müdürü pozisyonu için verilen ilanda ise TikTok Social’ın muhteşem etkiler yaratmak için tutku ve meraka sahip olması gerektiği vurgulanıyor.

TikTok’un iş ilanlarında şirketin planları hakkında başka bilgi vermek mümkün olmuyor. Şirketten yapılan açıklamalarda da eğlencenin hâlâ TikTok’un odak noktası olduğu vurgulanıyor. Ancak arka uç yazılım mühendisi pozisyonu için verilen ilanda Social ekibinin “Kullanıcı Profili, Hikaye, Gelen Kutusu, Mesajlaşma, Takip Etme, Beğenme, Yorum Yapma, Etiketleme vb.” şeylerden sorumlu olacağı belirtiliyor. Bütün bu sorumluluk alanları da Instagram’a benzeyen bir mesajlaşma uygulamasını akıllara getiriyor.

Görünen o ki; sektörün geri kalanı TikTok’un dikey videosunu, oluşturma araçlarını ve görünüşte sihirli algoritmik yayınını takip ederken, TikTok diğer uygulamalara güç veren diğer parçaları kendi çatısı altında oluşturmaya çalışacak. Bu çalışmaların şirketi nereye götüreceği merak ediliyor. Şirketin Snapchat mi yoksa WhatsApp tarzında mı bir deneyim sunacağı yakında anlaşılacak.

TikTok mesaj dışında farklı alanlara da açılım yapıyor

TikTok mesaj dışında farklı alanlara da açılım yapıyor. Özel bir müzik uygulamasını test eden şirket, alışveriş özelliklerini de artırmaya çalışıyor. Podcast’leri benimsemek için adımlar atan TikTok, bir taraftan da yazılı paylaşım imkanı sunuyor. Bütün bunların yanına bir de mesaj deneyiminin eklenmesi, TikTok’u komple bir platforma dönüşmesinin önünü açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER