Teknoloji

TikTok’tan Geçiş Anahtarı ile iPhone kullanıcılarına yönelik yenilikçi güvenlik adımı

tiktok yapay zeka

TikTok, kullanıcıların kişisel verilerinin güvencesini bir adım daha ileriye taşıyacak bir özelliği hayata geçiriyor. Özellikle son yıllarda siber güvenlik konusunda yapılan yoğun saldırılar, kullanıcı verilerinin korunması konusundaki talepleri artırıyor. TikTok’un bu talepleri karşılayan yeni güvenlik adımı, iPhone kullanıcılarını parola kullanma zorunluluğundan kurtarıyor ve Touch ID veya Face ID ile oturum açma imkanı sağlıyor.

TikTok’un duyurduğu bu yeni özellik, parola çalmayı hedefleyen siber saldırıları engelleme noktasında bir dönüm noktası olacak. İlk aşamada iOS cihazlarda kullanılabilir olacak özellik, Apple’ın iCloud Anahtar Zinciri ile uyumlu çalışarak, kurulumu tamamlanan kullanıcının diğer Apple cihazları üzerinden de TikTok hesabına erişimini sağlıyor.

TikTok kullanıcıları, uygulama ayarlarını kullanarak hesapları için bir ‘Geçiş Anahtarı’ oluşturabilirler. Bu özelliği etkinleştiren kullanıcılar, sadece birkaç adımla bu süreci tamamlayabilirler. Bir geçiş anahtarı kaydetmek için iOS sistem istemine onay vermek yeterli olacak.

TikTok, kullanıcı verilerinin gizliliğini korumayı hedefleyen bu özellikle, biyometrik verilerin cihaz üzerinde saklandığını belirtiyor. Bu durum, TikTok dahil olmak üzere hiçbir platformun, kullanıcıların parmak izi ve Face ID verilerine erişemeyeceği anlamına geliyor.

Ancak bu özellik henüz sadece iOS kullanıcıları için sunuluyor. TikTok, Android ve diğer işletim sistemlerine yönelik geçiş anahtarı desteğinin ilerleyen dönemlerde geleceğini ifade ediyor. Bu yenilik, öncelikli olarak Asya, Afrika, Avustralya ve Güney Amerika’da kullanıma sunulacak.

Dijital platformlarda Geçiş Anahtarı dönemi başladı

Geçiş anahtarı teknolojisi, yalnızca TikTok’un değil, birçok dijital platformun gündeminde yer alıyor. Bu teknoloji, parola yerine biyometrik verilerle oturum açma imkanı sunarak kullanıcı deneyimini kolaylaştırırken, aynı zamanda güvenlik düzeyini de artırıyor. Microsoft, geçiş anahtarlarını Windows 11’de test ederken, Apple’ın iOS 17 ve macOS Sonoma sürümleri de iCloud hesaplarında bu teknolojiyi kullanmaya olanak sağlıyor. GitHub, 1Password ve Google Workspace gibi platformlar da bu güvenlik teknolojisini hayata geçiren diğer örnekler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER