Teknoloji

1Password şifre anahtarı desteği sunmaya başladı

1password şifre anahtarı

1Password şifre anahtarı desteğinin duyurusunu daha önce yapmıştı. Söz konusu destek, “beta” etiketiyle de olsa kullanıma açıldı. Şifrelere sonsuza kadar veda etmeyi mümkün kılan bir çözüm olan şifre anahtarları, bu tarz desteklerle sonunda yaygınlaşacak gibi görünüyor. Söz konusu teknoloji cihazların biyometrik sensörlerini kullanarak kimlik doğrulaması yapıyor. Bu telefon kilidinin parmak izi veya yüz tanıma ile açılmasına benzer bir şekilde işliyor.

Şifre anahtarlarının 1Password tarafından desteklenmesi ise şu şekilde olacak: Örneğin, Google hesabınız için bir şifre anahtarı oluşturduğunuzda 1Password bunu algılayacak ve 1Password hesabınıza ekleyecek. Ardından Google hesabınıza giriş yapmanız gerektiğinde 1Password bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirecek. Parmaklarınız ıslak veya yüzünüz kapalı olmadığı sürece doğrulama için şifre girmenize gerek olmayacak.

1Password tarafından verilen bilgiye göre; destek süreci Safari, Chrome, Firefox, Edge ve Brave için hazırlanan beta eklentileriyle macOS, Windows ve Linux’ta başlayacak. Kullanıcılar 1Password Mac, iOS, Windows, Android ve Linux uygulamaları üzerinden de şifre anahtarları görüntülenebilecek, düzenlenebilecek, taşınabilecek, paylaşılabilecek ve silinebilecek.

Telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlarda biyometrik çözümlerin yaygınlaştığını düşününce bunun mantıklı ve doğal bir adım olduğu söylenebilir. 1Password gibi şifre yönetimi uygulamaları hâlihazırda giriş bilgilerini otomatik olarak doldurmak için de biyometrik çözümlerden yararlanıyor.

1Password şifre anahtarı desteğini tüm ekosistemlerde sunuyor

1Password şifre anahtarı kullanmak isteyenler için mantıklı bir seçenek niteliğinde. Zira tek bir platforma bağlı olmadığı için hem Apple hem de Google ekosisteminde 1Password tarafından sağlanan bu imkandan yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER