Teknoloji

Şifreler için sonun başlangıcı: Google şifre anahtarı desteğini duyurdu

google

Google, “şifreler için sonun başladığını” gururla duyurdu. Şirketin bu açıklamasının nedeni ise şifre anahtarlarının dağıtımının başlaması. İnternet devi şifre anahtarlarını “Uygulamalara ve web sitelerine oturum açmanın en kolay ve en güvenli yolu ve şifresiz bir geleceğe doğru büyük bir adım” olarak tanımlıyor.

Bunların gerçekten büyük sözler olduğunu belirtmek gerekiyor. Şifre anahtarları, telefonunuzun kilidini açtığınız gibi uygulamalara ve web sitelerinde oturum açmanınızı mümkün hâle getiriyor. Yani parmak izini okutarak, yüz tanıtarak veya ekran üzerinde PIN kodu girerek oturum açmak mümkün oluyor. Kimlik avı gibi çevrimiçi saldırılara karşı dirençli olan şifre anahtarlarının tek seferlik SMS doğrulama kodlarından da daha güvenli olduğunu belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte, şifre anahtarlarında da güçlü PIN kodlar kullanmanın önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. “1234” veya “0000” gibi basit PIN kodlarını tercih edenlerin şifre anahtarlarının da güvende olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

google

Google şifre anahtarlarını destekleyen ilk şirket değil

Google Hesabı bulunanlar artık hesaplarında şifre anahtarı ile oturum açabilecek. Daha öncesinde DocuSign, Kayak, PayPal, Shopify ve Yahoo Japonya gibi platformlar da bu desteği belli bir seviyede sunmuştu.

Google hesabı bulunanlar buraya tıklayarak şifre anahtarları kullanmaya başlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER