Teknoloji

TikTok hikayeleri ana sayfadan izlenebilecek

tiktok algoritma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, Instagram ve Snapchat’ten ilham alan hikaye özelliğini geçtiğimiz yıl kullanıma sunmuştu. Bu özellik henüz tüm kullanıcılara açılmasa da, kapsama alanının genişletilmesi için adımlar atılıyor. TikTok, hikayeleri ana video akışına yerleştiren yeni bir tasarımı test ediyor.

Söz konusu testi geniş kitlelere duyuran isim sosyal medya danışmanı Matt Navarra oldu. Navarra, hikayelerin kendi sekmesi yerine “Senin İçin” sekmesinde gösterildiğini belirtti. Ana akışa yerleştirilen hikayeler, mavi renkli “Hikaye” etiketiyle gösteriliyor.

TikTok’un kamera modunda hikaye özelliği “Quick” (Hızlı) ismiyle yer alıyor. Bu da TikTok’un hâlâ hikaye özelliği için farklı isim alternatiflerini değerlendirdiği anlamına geliyor. Tıpkı Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi, TikTok’ta da hikayeler paylaşıldıktan 24 saat sonra kaybolacak. Daha önce sadece takip edilenlerin hikayeleri görülürken, artık herkese açık profiller tarafından paylaşılan tüm hikayeler izlenebilecek.

TikTok hikayeleri için planlanan bu değişikliğin ne zaman geniş ölçekli şekilde kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak söz konusu değişiklikle birlikte TikTok’un hikaye özelliğini tüm kullanıcılarına açması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER