Teknoloji

TikTok hikaye özelliğini test etmeye başladı

tiktok hikaye

Twitter, Fleets adını verdiği hikaye özelliğinin fişini çekse de, bu format sosyal ağlar arasındaki popülaritesini koruyor. TikTok, The Verge sitesine gönderdiği e-postayla hikaye özelliğini test ettiğini doğruladı.

Söz konusu özelliğin varlığını Matt Navara ortaya çıkarmış ve Twitter hesabında paylaşmıştı. Hikaye özelliği ilk etapta küçük bir kullanıcı grubuyla belli bölgelerde test ediliyor gibi görünüyor.

TikTok’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Topluluğumuza değer katmak ve TikTok deneyimini zenginleştirmek için daima yeni yollar arıyoruz. Hâlihazırda içerik oluşturucularına yaratıcı fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olacak yeni yöntemleri deniyoruz.”

Hikaye formatı TikTok’taki benzer diğer formatları etkilemeyecek. Duets, Live ve Stitch gibi formatlar kullanılmaya devam edecek.

TikTok’un hikaye deneyiminde de paylaşımlar 24 saatten sonra kaybolacak ve paylaşım sahipleri hikayelerini kimin izlediğini görüntüleyebilecek. Buna ek olarak hikayelere yapılan yorumlar da okunabilecek. Hikayeler ana ekran deneyimini engellemeyecek ve ana akışı sola doğru kaydırarak ya da kullanıcı avatarına dokunarak erişilebilecek.

TikTok hikaye özelliğini ne zaman tüm kullanıcılara açacağı konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER