Eğlence

Tidal yeni tasarımıyla müzik keşfi üzerine odaklanıyor

tidal muzikTidal son zamanlarda sahibi Jay-Z’nin yeni albümü 4:44’ün yayınlandığı ilk mecra olması sayesinde ivme kazanmıştı. Bu ivmeyi korumak isteyen şirket, görsel açıdan bazı değişikliklere gitti. Tidal müzik keşfini kolaylaştırma üzerine odaklanan yeni tasarımını aboneleriyle buluşturmaya başladı.

Uygulamanın tamamen yenilenen tasarımında Apple Music ve Spotify etkisini taşıyan noktaların varlığı gözden kaçmıyor. Uygulamanın Keşfet sekmesi açıldığında kullanıcıların karşısına Türler + Modlar adını taşıyan yeni bir bölüm çıkıyor. Yeni sanatçılar ve albümler de ekranın alt kısmında görülüyor. Uygulamanın ana ekranında ise farklı türler ve Tidal editörlerinin seçimleri gösteriliyor. Tidal’dan yapılan açıklamada ana ekranın her gün güncelleneceği belirtildi.

Uygulama içinde gezinme deneyimi de değişenler arasında yer alıyor. Dolaşım çubuğu, pek çok çevrim içi müzik servisinde olduğu gibi, ekranın alt kısmına taşınıyor. Yapılan değişikliklerle “Şimdi Çalıyor” ekranında gezinmek de kolaylaşıyor. Kullanıcılar bu ekranı sağa doğru sürükleyerek sıradaki şarkıları, sola doğru sürükleyerek de yeni şarkı önerilerini görebiliyor. Albümün kapak resminin üzerine dokunulduğunda ise albüme dair bilgilere ulaşılıyor.

Tidal müzik keşfine yönelik yeni tasarımını hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarına ulaştırıyor

Tidal eskiye kıyasla daha kullanışlı hâle gelmesini sağlayan yeni tasarımını hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER