Eğlence

Tidal üst yönetiminde ayrılık rüzgarı sürüyor

tidal

Çevrim içi müzik servisi Tidal, son yeniden yapılanma hamlesi çerçevesinde üst düzey iki yöneticisiyle daha yollarını ayırdı. Şirket, coğrafi değişiklikleri gerekçe göstererek operasyon sorumlusu (COO) Nills Juell ve finans şefi (CFO) Chris Hart ile birlikte çalışılamayacağını açıkladı. Tidal’ın çalışanlarının büyük kısmı Oslo’da bulunsa da, şirket operasyon ve muhasebe ekiplerini New York’a taşıma kararı almıştı.

Ünlü rap yıldızı Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi, giderek kalabalıklaşan pazarda kendisine sağlam bir yer edinme konusunda sıkıntılar yaşıyor. Jay-Z’nin çatı şirketi Aspiro’yu satın almasının ardından bir yıllık süre içinde üç üst düzey yöneticiyle daha önce yollar ayrılmıştı.

Juell ve Hart, çevrim içi müzik servisinin Jay-Z tarafından satın alınmasından önceki dönemde de şirketin yönetim kadrosunda yer alıyordu. Juell ve Hart’tan doğan boşluğu kimlerin dolduracağı ve bu ayrılık kararlarının temel gerekçelerinin ne olduğu şu an için bilinmiyor.

Tidal, son zamanlarda yönetimsel anlamda sıkıntılı günler geçirse de, çevrim içi müzik servisi özel içerik kütüphanesini genişletmeyi sürdürüyor. Son olarak, Kanye West’in en yeni albümü “The Life of Pablo”, sadece çevrim içi müzik servisine özel bir formatta yayınlanmıştı. Kanye West’in son albümü, Tidal’ın abone sayısında son dönemde yaşanan artışın önemli faktörleri arasında değerlendiriliyor. West’in rüzgarının başka albümlerle sürdürülüp sürdürülemeyeceği konusunda ise şu an için bir şey söylemek pek mümkün gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER