Teknoloji

Threads güncellemesi uygulamaya yeni bir sekme ekliyor

instagram threads nedir

Meta’nın Twitter’a alternatif olarak çıkardığı Threads‘in iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların karşısına yeni bir sekme çıkarıyor. Hareketler bölümüne eklenen “Takipler” sekmesi, kullanıcıların kendilerini takibe alan tüm hesapları görmesini sağlıyor.

Kullanıcılar daha önce kendilerini takip eden diğer hesapları Hareketler bölümündeki “Tümü” sekmesi altında görebiliyordu. Dolayısıyla ortada büyük bir değişiklik olmadığını ve sadece yeni takipçileri bulmanın kolaylaşabileceği söylenebilir. Buraya “Alıntılar” ve “Repostlar” başlıklı iki sekmenin daha eklendiğini belirtmekte fayda var.

Threads’in sunduğu bir diğer yenilik ise çeviri özelliği oldu. Bunun farklı ülkelerden insanları ve hesapları takip edenlere yardımcı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Çeviri özelliğine paylaşımın sağ alt kenarındaki ikona dokunarak erişilebiliyor. Bu noktada İngilizceden Türkçeye yapılan çevirilerin henüz yeterince “akıcı” olmadığını belirtmekte fayda var.

Takip edilmeyen kullanıcılardan bildirim alabilmek, Hareketler bölümündeki kaydırma deneyiminin geliştirilmesi ve bir paylaşımın yanıtlar bölümünden kullanıcıları takip edebilmek sunulan diğer küçük yenilikler arasında bulunuyor. İlk olarak iOS kullanıcılarına sunulan bu özelliklerin Android’e ne zaman ekleneceği konusunda bilgi verilmiş değil.

Threads kullanıcılarının uygulamada geçirdiği zaman azalıyor

Threads kullanıcılarının heyecanla beklediği sadece takip edilen hesapların görülebileceği bir akış seçeneği henüz ortada yok. Meta bu akış için çalışıldığını daha önce açıklamıştı. Ancak kullanıcıların uygulamada geçirdiği zamanın azalması, bu özelliğin daha fazla gecikmemesi gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER