Teknoloji

The Light Phone sadece bir telefon isteyenler için aradıklarını sunuyor

the light phone

the light phoneAkıllı telefonlar hayatlarımızı fazlasıyla kolaylaştırıyor. Çevremizdeki mekanlara ulaşmak, bilgi aramak veya insanlarla etkileşimde kalmak için sayıları giderek artan mobil uygulamalara daha fazla şekilde bağlanıyoruz. Yeni ve minimalist bir telefon ise tüm bu karışıklığı ve dağınıklığı uzaklaştırmak, yine de erişilebilir kalmak isteyenleri hedefliyor.

The Light Phone adlı telefon bir kredi kartıyla aynı boyutlarda geliyor. İşlevleri ise hayli fazla miktarda kırpılmış; sadece telefon görüşmeleri yapmaya, en fazla dokuz adet telefon numarası saklamaya ve saati göstermeye yarıyor. Ne yazılı mesajları, ne e-posta iletilerini ne de bir başka şeyi gösteriyor. Bu cihaz bir akıllı telefonla eşleştirilebilen bir Bluetooth aksesuarı değil, kullanıcılar bir hesap açıyor, mevcut akıllı telefonlarına bir uygulama yüklüyor ve daha sonra çağrılar bu cihaza yönlendiriliyor veya bu cihazdan yapılıyor. Kullanıcıların bu telefonu kullanmak için ikinci bir hat almaları gerekmiyor.

The Light Phone’un kilitsiz SIM kartı var ve 2G şebekeleriyle uyumlu şekilde çalışıyor. Kullanıcıların servis için ayda 5 dolarlık ödeme yapmaları gerekiyor. Üretici şirketin belirttiğine göre, bu telefon bekleme modunda üç gün kalabiliyor, ayrıca Android’in iyice yalın hâle getirilmiş bir versiyonu çalışıyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.

Bu telefon ilk olarak 2015’te Kickstarter’da kitlesel fonlamaya çıkarılmıştı ve ilk parti cihazlar ocak ayında destekçilere dağıtılmıştı. Projenin destekçisi olmayanlar da 150 dolar karşılığında ön siparişte bulunabiliyor. Telefonun mayıs sonunda dağıtıma çıkması bekleniyor. Ne var ki, sadece ABD’de yaşayanlar bu sade telefona ve sağladığı özelliklere sahip olacaklar.

İLGİLİ HABERLER