Eğlence

The Interview ABD’de 25 Aralıkta bazı sinemalarda gösterime girecek

The Interview ABD’de 25 Aralıkta bazı sinemalarda gösterime girecek
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

the-interview-181214

Daha vizyona girmeden sanal saldırılar, tehditler ve diplomatik krizlerle namını salan The Interview, 25 Aralıkta ABD’deki bazı sinema salonlarında gösterime girecek. Gelen terör saldırısı tehditlerinin ardından büyük sinema salonlarının gösterime yanaşmadığı The Interview’in vizyona girişini iptal eden Sony Pictures’ın yeniden karar değiştirmesinde ABD Başkanı Barack Obama ve sinema dünyasından gelen tepkilerin etkili olduğu düşünülüyor. Sony Pictures CEO’su Michael Lynton, filmi yayınlamaktan hiç vazgeçmediklerini ve The Interview’in 25 Aralıkta bazı sinemalarda gösterime girmesinden ötürü mutluluk duyduklarını belirtirken; filmi daha geniş kitlelere ulaştırmak adına daha çok platform ve daha fazla sinema salonu arayışlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

The New York Times’ın haberine göre; Sony Pictures, The Interview’i öncelikli olarak 200-300 civarı sinema salonunda gösterime sokmayı planlıyor. Filmi yayınlayacak sinemalardan biri olan Plaza Atlanta’nın The Interview’i yaklaşık 1 hafta boyunca vizyonda tutacağı belirtilirken, bu süre içinde Sony Pictures’ın gösterim ağını genişletip genişletemeyeceği merak ediliyor. Filmin Twitter sayfasının yeniden aktif hâle gelmesiyse promosyon çalışmalarının yeniden başladığına dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

The Wrap’in haberindeyse Sony’nin filmi “izle-öde” platformlarında da yayınlayacağı belirtiliyor. Sony’den yapılan açıklamada gösterim için platform arayışının sürdüğünün dile getirilmesi de söz konusu iddianın doğru olabileceğini gösteriyor. Şirketin The Interview’in gösterimi için “izle-öde” platformlarından Dish ile görüştüğü, ancak bir sonuca ulaşamadığı ifade edilirken, bu alanda Sony’nin önünde çok fazla sayıda seçenek olduğunu unutmamak gerekiyor.

Sony Pictures’ın The Interview’in gösterimiyle ilgili tutumunun değişmesinde kamuoyu baskısına ek olarak, küçük sinemalardan filmin gösterimi için gelen desteğin de etkili olduğu düşünülüyor. Gösterimi iptal kararını almasının ardından sinema salonlarını suçlayan Sony Pictures, kendisine destek olacağını açıklayan küçük sinemaların isteğini de geri çevirmemiş oldu. Sony Pictures CEO’su Lynton filmi kamuya ve ifade özgürlüğünü savunanların huzuruna çıkarmaktan dolayı gururlu olduklarını sözlerine ekledi.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Grundig 75 GQ 700A 75\" 190 Ekran 4K Ultra HD Google Smart  QLED TV
Grundig 75 GQ 700A 75\" 190 Ekran 4K Ultra HD Google Smart  QLED TV
Satın Al
MSI CYBORG 15 A13UC-2087XTR Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX3050 Freedos 15.6\" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar
MSI CYBORG 15 A13UC-2087XTR Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX3050 Freedos 15.6\" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar
Satın Al
Samsung Windfree Premium AR60F12C1KW/SK A++ 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima
Samsung Windfree Premium AR60F12C1KW/SK A++ 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima
Satın Al
Arçelik 9120 Dmx 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi
Arçelik 9120 Dmx 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi
Satın Al
Beko 970471 MB Üstten Donduruculu Buzdolabı
Beko 970471 MB Üstten Donduruculu Buzdolabı
Satın Al
Duracell 18W Araç Şarj Aleti Çakmaklık Type-C PD + USB-A – Çift Çıkışlı Hızlı Şarj Cihazı
Duracell 18W Araç Şarj Aleti Çakmaklık Type-C PD + USB-A – Çift Çıkışlı Hızlı Şarj Cihazı
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Sony Pictures gösterimi iptal etmesinin ardından kamuoyu nezdinde bozulan imajını biraz olsun toparlasa da, bu kararının ardından yeni bir sızıntı dalgasıyla karşı karşıya kalması muhtemel gözüküyor. Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyip şirketin iç dokümanlarını ele geçiren Guardians of Peace isimli sanal korsan grubu, daha önce Sony’yi filmin vizyona girmesi durumunda yeni belgeler yayınlamakla tehdit etmişti.

Sony Pictures’ı ve sinema salonlarını endişelendiren terör saldırısı tehdidi konusundaysa ABD Başkanı Barack Obama’nın açıklamaları etkili olmuşa benziyor. Obama Sony’nin aldığı iptal kararının ardından yaptığı açıklamada kararın yanlış olduğunu dile getirmiş ve ifade özgürlüğünün tehditlere boyun eğmemesi gerektiğinin altını çizmişti. Bu süreçte ABD İç Güvenlik Bakanlığı da terör saldırısı tehdidini “içi boş” olarak nitelemişti. Sony’nin filmi vizyona sokma kararının ardından Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Başkan Obama’nın kararı alkışladığı belirtildi. Açıklamada ABD’nin ifade özgürlüğüne ve sanatsal ifadenin serbestliğine inandığının altı çizilirken; Sony ile birlikte filmin gösterimine destek olan sinemalara da teşekkür edildi.

The Interview’in başrol oyuncuları Seth Rogen ve James Franco da karardan dolayı duydukları mutluluğu sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaştı. Bu noktadan sonra filmin sanatsal açıdan ne denli iyi olduğu da bir merak konusu haline gelse de, öncelikli hedefe ulaşılması ve filmin gösterilecek olması sinema dünyasında memnuniyet yaratmış durumda.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl