EğlenceTeknoloji

The Game Awards 2020 etkinliğinden duyurular ve oyun fragmanları

the game awards 2020

The Game Awards 2020 etkinliğinde geçen yılki Xbox Series X gösterimi gibi etkileyici gösterimler yoktu. Ancak bu etkinlik haberler ve fragmanlar açısından epey dolu şekilde geçti. Perfect Dark ve Open Roads gibi oyunların duyurusu yapılırken Fortnite ve Super Smash Bros. ve bunun gibi oyunlara da daha fazla karakterin ekleneceğini gördük. Etkinliğin en önemli duyurularını aşağıda bulabilirsiniz.

Master Chief Fortnite‘a geliyor

Epic, Halo‘nun yıldızı Master Chief’in Fortnite’a geldiğini açıkladı. Bu sezonun ilerleyen zamanlarında da The Walking Dead‘den karakterleri de göreceğiz.

Among Us yeni bir harita kazanıyor

Son zamanlarda iyice popülerleşen Among Us daha da büyüyor. The Game Awards etkinliğinde, oyunun geliştirici ekibi yepyeni bir harita gösterdi. Bu sayede arkadaşlarınızla kaybolmanın daha fazla yolunu bulacaksınız. Ayrıca 2021 başlarında çıkacak bir uçan gemi de gösterildi.

It Takes Two‘ya daha detaylı bir bakış

A Way Out geliştiricisi Hazelight, It Takes Two adlı gelecek oyununu gösterdi. Bu oyun “tamamen eşli bir deneyim olarak oluşturulmuş, türü esneten bir platform macera oyunu” olarak tanımlanıyor. 26 Mart’ta PS4, Xbox One ve PC için çıkıyor.

Yeni bir sanal pop grubu doğuyor

Etkinliğin müzikal performanslarından bir tanesi de bir oyun duyurusu oldu. We Are OFK, 2021 ilkbaharında çıkacak etkileşimli bir seri olacak. OFK adlı bir pop grubunun yükselişi anlatılıyor. Hayranlar etkinlikte sanal bir performansla ön dinleme ve izleme imkanını yakaladılar.

Gone Home yapımcılarından yeni bir oyun

Gone Home oyununun geliştiricisi Fullbright, Open Roads adını verdiği yeni bir oyunla geri dönüyor. Bu oyun gelecek yıl çıkacak. Oyunda ıssız bir alanda yolculuğa çıkan bir anne ve kızın hikâyesi anlatılıyor. Oyunda hem Keri Russel hem de Kaitlyn Dever var.

Super Smash Bros.‘un en son savaşçısı Sephiroth 

Bir başka Final Fantasy VII karakteri de savaşa katılıyor. Nintendo, bir sürpriz yaparak oyunun kötü karakteri Sephiroth ve onun dev kılıcının Super Smash Bros. Ultimate oyununa katılacağını açıkladı.

Left 4 Dead‘in takipçisi duyuruldu

Left 4 Dead’in stüdyosu Turtlerock, daha önce zombi temalı bir nişancı oyunu üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Geliştirici bu oyunun neye benzeyeceğini oyun fragmanıyla gösterdi. Back 4 Blood, dört oyuncuyla oynanıyor ve bunlar bir araya gelerek zombilere karşı mücadele edecek.

Dead Space‘in takipçisi de duyuruldu

İlk Dead Space oyununun arkasındaki isimlerden birinin de kurucuları arasında bulunduğu Striking Distance Studios, ilk projeleri olan The Callisto Protocol‘ü duyurdu. Tahmin edebileceğiniz üzere, korku temalı bu bilim-kurgu oyunu oldukça korkutucu görünüyor. Oyunun çıkış tarihi ise 2022.

Perfect Dark geri döndü

Yeni Xbox stüdyosu The Initiative’in ne üzerinde çalıştığını sonunda gördük. Stüdyo başlangıç oyununu gösterdi. Klasik Perfect Dark serisine modern bir bakış sunan yeni oyunun ne zaman çıkacağı belli değil. Ayrıca hang Microsoft platformlarında oynanabileceğini de henüz bilmiyoruz.

Dragon Age 4 için yeni bir fragman

EA ve BioWare gelecek Dragon Age oyunuyla ilgili bilgiler vermeyi sürdürüyor. The Game Awards etkinliğinde şimdiye kadarki en iyi bakışı, bir fragman sayesinde attık. Yine de çıkış tarihi gibi önemli bilgiler henüz açıklanmadı.

Mass Effect için resmi fragman

BioWare gelecek Mass Effect oyununa da bir bakış imkanı sundu. Çok fazla detay vermese de, oyunun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü öğrenmiş oluyoruz.

Dinozor avcısı Vin Diesel olarak oynayın

Hayatta kalma oyunu Ark 2’nin en son fragmanında hoş bir sürpriz var. Vin Diesel lider olarak karşımızda. Onu canavarları veya dinozorları yakalarken kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun fantastik dünyasında geçen yeni bir animasyon serisinde de olacak.

Dünyanın sonuna huzur dolu bir yolculuk

Muhteşem bir görünüme sahip olan Season oyunu hem huzurlu hem de keder dolu bir önermesi var. Oyun, “üçüncü şahıs atmosferik macera oyunu” olarak tanımlanıyor, burada “dünyayı ilk kez bisikletle keşfeden tenha bir köyden genç bir kadın olarak oynuyorsunuz, bir felaket her şeyi yıkamadan önce eserler ve anılar topluyorsunuz.” Ne zaman çıkacağına dair bir haber yok.

Flight Simulator 2021’de konsola geliyor

Yılın en büyük oyunlarından bir tanesi olan Microsoft Flight Simulator, gelecek yıl konsollara geliyor. Microsoft oyunun gelecek yaz Xbox’a geleceğini açıkladı. Ne var ki, sadece yeni nesil konsola özel olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER