Ulaşım

Tesla Türkiye serüveni 4 Nisan’da başlıyor: Heyecanla beklenen fiyatlar ve modeller yakında açıklanacak!

tesla türkiye

Tesla’nın resmi Instagram hesabında yapılan paylaşıma göre, elektrikli otomobil devinin Türkiye’deki resmi yolculuğu 4 Nisan’da başlayacak. Bu tarihte düzenlenecek olan etkinlikle birlikte Tesla’nın Türkiye’ye getireceği ilk modellerin fiyatlarının açıklanması ve hatta satışa sunulması bekleniyor.

Tesla’nın Türkiye pazarında öncelikle Model 3 ve Model Y modellerine ek olarak, Model S ve Model X araçlarını da resmi olarak satışa sunması öngörülüyor. Tahminlere göre, şirketin Türkiye’deki en uygun fiyatlı aracının fiyatı 2 milyon TL’nin üzerinde olabilir.

LOG’un belirttiğine göre, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de sadece elektrik motoruyla çalışan otomobillere ek gümrük vergisi getirilmesi, Tesla’nın Türkiye macerası için kötü bir haber olarak algılanmıştı. Çin’den ithal edilecek elektrikli otomobillere ek olarak yüzde 40’lık bir vergi (toplamda yüzde 50 ek vergi) uygulanması kararı alındı. Bu kararın arkasında resmi olarak açıklanmamış olsa da, yerli otomobil Togg T10X’in fiyat avantajı elde etmesi ve Çinli elektrikli otomobillerle rekabet edebilmesi amaçlanıyor. 2023’te sayısı artacak olan Çinli elektrikli otomobiller, özellikle küçük şehir araçları, bu adım sonucunda önemli ölçüde daha pahalı hale gelecek.

İlginizi çekebilir

Tesla Türkiye’nin yöneticisi Kemal Geçer, Çin’den getirilecek Model 3 ile ilgili olarak “İnşallah doğru değildir” demişti. Daha sonra, Tesla’nın Türkiye’deki yatırım kararlarını yeniden değerlendirdiği iddia edilmişti. Neyse ki, ek vergilerin ardından herhangi bir iptal kararı alınmadı. Türkiye’nin lüks araç ithalatında önde gelen temsilcilerinden Albayrak&Minoto CEO’su Ferhat Albayrak, ek gümrük vergisinin, Çin’de üretim yapan birçok markanın Türkiye pazarına yönelik ilgisini azalttığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER